Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Έβδομη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, καθώς τα εταιρικά μεγέθη β' τριμήνου ικανοποιούν τους επενδυτές, ενώ εδραιώνεται όλο και περισσότερο η αντίληψη ότι η έξοδος από την κρίση είναι πολύ κοντά.

Εβδομη συνεχόμενη ημέρα ανόδου για τις ασιατικές αγορές, καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα δώσει ώθηση στα εταιρικά κέρδη.

Ανοδική πορεία για μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, με τους επενδυτές να "προεξοφλούν την ανάκαμψη", όπως υποστηρίζει στο Bloomberg ο κ. Matt Riordan, διαχειριστής κεφαλαίων 3,2 δισ. δολαρίων στην Paradice Investment Management.

Στο 0,5% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος κατά τη διάρκεια των επτά τελευταίων συνεδριάσεων έχει ενισχυθεί υψηλότερα του 9%, ενω σε σύγκριση με το χαμηλό πενταετίας του Μαρτίου, έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 52%.

Κέρδη 0,76% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας με τους δείκτες ASX και Kospi να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 0,4% και 0,34% αντίστοιχα.

Ισυχρή άνοδος 1,9% για τον Shanghai Composite στην Κίνα, ενώ κέρδη της τάξης του 0,28% σημείωσε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Σε ήπια ανοδική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,3%, τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 0,1% και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,2% υψηλότερα.

Σε υψηλό οκτώ μηνών διαμορφώθηκε ο δείκτης S&P 500 στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, με στήριξη από την πολύ καλή πορεία των αποτελεσμάτων β' τριμήνου κορυφαίων αμερικανικών ομίλων. Ο Dow σημείωσε κέρδη 0,77% στις 8.915,94 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,36% στις 954,58 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,36% στις 1.916,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v