Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων να «στέλνουν» σε υψηλό 10 μηνών τον δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, μετά και την ισχυρή εβδομαδιαία άνοδο στην Wall Street.

Σε υψηλό 10 μηνών διαμορφώνονται οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές πετρελαίου και μετάλλων αλλά και την διαφαινόμενη διάσωση της αμερικανικής τράπεζας CIT.

Κέρδη 2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Σε θετική τροχιά οι μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, που οδηγούν ισχυρά υψηλότερα τον Hang Seng με κέρδη της τάξης του 2,38% αλλά και τον δείκτη Kospi της Ν. Κορέας να σημειώνει άνοδο πλησίον του 2,67%.

Σε ανοδική τροχιά οι αγορές Αυστραλίας και Κίνας, με τους ASX και Shanghai Composite να κινούνται 1,24% και 1,6% υψηλότερα.

Το Τόκιο παραμένει σήμερα κλειστό, λόγω αργίας.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πιο συγκεκριμένα κέρδη έως και 44 μονάδες σημειώνει ο DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 32 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 38 μονάδες υψηλότερα.

Ισχυρά κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας σημείωσε η Wall Street στηριζόμενη στα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά μεγέθη αρκετών τραπεζών. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής (17/7) ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,37% στις 8.744 μονάδες, ο S&P υποχώρησε οριακά 0,04% στις 940 μονάδες, και ο Nasdaq εμφάνισε άνοδο 0,08% στις 1.887 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v