Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό εννέα μηνών για MSCI Ασίας-Ειρηνικού

Ανόδου συνέχεια στις σιατικές αγορές, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού σε υψηλό 9μήνου, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της Αυστραλίας ότι τα χειρότερα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ενδέχεται να έχουν περάσει.

Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία οι ασιατικές αγορές, με τον δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού να διαμορφώνεται σε υψηλό εννεαμήνου, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της Αυστραλίας ότι τα χειρότερα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ενδέχεται να έχουν περάσει.

Στην διατήρηση του θετικού κλίματος συνέβαλε και η έκθεση της Goldman Sachs με την οποία αυξάνεται η εκτίμηση για τον αμερικανικό δείκτη S&P 500.

«Νομίζω ότι η ύφεση έχει τελειώσει. Η εμπιστοσύνη επιστρέφει», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Chong Yoon Chon, διαχειριστής κεφαλαίων στην Aberdeen Asset Management στη Σιγκαπούρη.

Κέρδη 1,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «κλείνει» την έκτη συνεδρίαση ανόδου και διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Οκτωβρίου 2008, ενώ έχει ενισχυθεί κατά 50% σε σύγκριση με τα χαμηλά επίπεδα της 9ης Μαρτίου.

Ισχυρή άνοδος 2,73% για τον Nikkei με τους επενδυτές να επιστρέφουν με "όρεξη" για αγορές, μετά την αργία της Δευτέρας και παρά την -προαναγγελθείσα- διάλυση της Βουλής της Ιαπωνίας και την προκήρυξη έκτακτων εκλογών στις 31 Αυγούστου.

Σε ανοδική πορεία οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ με τους δείκτες ASX και Hang Seng να ενισχύονται 0,16% και 0,19% αντίστοιχα, ενώ άνοδο της τάξης του 0,7% σημειώνει ο Kospi στη Ν. Κορέα.

Στον αντίποδα αρνητική τροχιά για την αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να σημειώνει απώλειες πλησίον του 0,9%.

Έβδομη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Άνοδος 0,2% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,1% και τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,2%.

Η συμφωνία μεταξύ της CIT Group και των ομολογιούχων της καθώς και οι θετικές ειδήσεις από το "οικονομικό πεδίο" οδήγησαν σε άνοδο την Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα ο Dow σημείωσε κέρδη 1,19% στις 8.848,15 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,14% στις 951,13 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,2% στις 1.909,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v