Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος πλην Nikkei για τις ασιατικές αγορές

Σε ανοδική τροχιά με εξαίρεση τον Nikkei, ο οποίος σημείωσε οριακές απώλειες, κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, στηριζόμενες στην καλή πορεία τραπεζικών μετοχών και μεταποίησης στην Κίνα.

Ανοδική πορεία για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με μοναδική εξαίρεση αυτήν της Ιαπωνίας, η οποία όμως σημείωσε οριακές απώλειες, με τη στήριξη να έρχεται από τραπεζικές μετοχές, αλλά και από την καλή πορεία της μεταποίησης στην Κίνα.

Κέρδη 5,3% για τη Mitsubishi UFJ, η οποία ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη της σε διάστημα εννέα μηνών, ενώ άνοδο 4,7% σημείωσε η Mizuho Financial Group μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από τη Morgan Stanley.

Ράλι 5,7% για τη μετοχή της Nissan Motor, μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της.

"Οι ανακοινώσεις εταιρικής κερδοφορίας ήταν κάτι παραπάνω από θετικές", σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Marco Wong, διαχειριστής κεφαλαίων στην SG Asset Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 351,6 δισ. δολαρίων.

Οριακές απώλειες 0,04% για τον Nikkei, ενώ αντίθετα ο ευρύτερος δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,5%. Κέρδη 0,63% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας. Σε ανοδική τροχιά οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να σημειώνουν κέρδη 0,62% και 0,49% αντίστοιχα. Θετική πορεία και για το κινεζικό χρηματιστήριο όπου ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,76%.

Ανοδικές τάσεις σημειώνονται αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 21 μονάδων για τον DAX 30, 12 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά 7 μονάδες ψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Με καθ' όλα εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε τον Ιούλιο η Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, μηνιαία κέρδη 8,6% κατέγραψε ο Dow, 7,4% ο S&P και 7,8% ο Nasdaq και οι αναλυτές κάνουν λόγο για τον καλύτερο Ιούλιο -σε απόδοση- των τελευταίων 20 ετών όσον αφορά στον Dow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v