Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εμπορεύματα στήριξαν τις ασιατικές αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων μετά το ράλι σε εμπορεύματα και πετρέλαιο. Στον αντίποδα πιέσεις για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Διαθέσεις σταθεροποίησης στις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με την στήριξη να προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων, οι οποίες ακολούθησαν την εκρηκτική πορεία ανόδου βιομηχανικών μετάλλων και "μαύρου χρυσού".

Στον αντίποδα πτωτική πορεία για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τις ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών από τις Yamaha Motor και Suzuki Motor, οι οποίες δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές με τις επιδόσεις τους.

Κέρδη 3% για τις μετοχές των BHP Billiton και Rio Tinto, ενώ άνοδο της τάξης του 6,6% σημείωσε ο τίτλος της HSBC. Ισχυρές πιέσεις με απώλειες 5% για την Suzuki, ενώ κατά 11% χαμηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Yamaha.

Πρακτικά αμετάβλητος στο επίπεδο των 113 μονάδων παρέμεινε ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,22%. Σε ανάλογη πορεία οριακής ανόδου κινήθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng  και Kospi να ενισχύονται 0,03% και 0,09% αντίστοιχα. Ισχυρή άνοδος για την αγορά της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX ενισχύθηκε πλησίον του 1,2%.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία για την αγορά της Κίνας, όπου ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης του 1%.

Μεικτή εικόνα καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση πέντε μονάδων για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά έξι μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει οριακά κέρδη επτά μονάδων.

Ράλι καταγράφηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street, με τον Dow Jones να αγγίζει υψηλό εννέα μηνών και τον S&P 500 να ξεπερνά το ορόσημο των 1.000 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow ενισχύθηκε 1,25% στις 9.286,56 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,53% στις 1.002,62 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 1,52% στις 2.008,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v