Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλότερο επίπεδο οι ασιατικές αγορές

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, καθώς αυξάνεται την αισιοδοξία ότι ΗΠΑ και Ιαπωνία αρχίζουν να βγαίνουν από την ύφεση. Ανοδος για αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες καταναλωτικών ειδών. Ισχυρές πιέσεις σε Κίνα.

Αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες καταναλωτικών ειδών ώθηκσαν σε υψηλότερο επίπεδο τις ασιατικές αγορές, καθώς η μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ και η αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία αυξάνουν την αισιοδοξία ότι οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αρχίζουν να βγαίνουν από την ύφεση.

Την ίδια στιγμή, όμως, η κινεζική αγορά εξακολουθεί να "διαχωρίζει" τη θέση της από τις υπόλοιπες, σημειώνοντας, για μία ακομη συνεδρίαση, σημαντικές απώλειες και επαναφέροντας στο προσκήνιο τον φόβο της "φούσκας". Πτώση 1,14% για τον CSI 300 ενώ κατά 1,67% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Κέρδη 2% για τον τίτλο της Toyota Motor, ενώ άνοδο της τάξης του 5,6% σημείωσε η μετοχή της Bridgestone. Σε θετική τροχιά ο τίτλος της China Mobile στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος κινήθηκε κατά 2% υψηλότερα.

Στο 0,9% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει ενισχυθεί 59% σε σύγκριση με το χαμηλό 5ετίας που άγγιξε στις αρχές Μαρτίου. Άνοδος 1,08% για τον Nikkei, ενώ περισσότερο συγκρατημένοι εμφανίστηκαν οι επενδυτές στις αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX  και Kospi να ενισχύονται 0,11% και 0,01% αντίστοιχα.

Ράλι για το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη της τάξης του 2,21%.

Πτωτική πορεία ακολουθούν, αυτή την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πιο συγκεκριμένα ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,3%, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,4% και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα.

Σταθερά σε υψηλά εννέα μηνών διατηρήθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow ενισχύθηκε 1,23% στις 9.370,23 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,34% στις 1010,47 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,37% στις 2.000,25 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, κέρδη 2,2% για Dow, 2,3% για S&P 500 και 1,1% για Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v