Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πλην Κίνας για τις ασιατικές αγορές

Ανοδική πορεία, με αρνητική εξαίρεση την Κίνα, για τις ασιατικές αγορές, με στήριξη από μετοχές μετάλλων και υπό την ελπίδα ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας.

Το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008 άγγιξε το ευρύτερος ασιατικός δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με κέρδη 0,5%, καθώς οι επενδυτές πείθονται όλο και περισσότερο για την βελτίωση των εταιρικών μεγεθών αλλά και την έξοδο της διεθνούς οικονομίας από την ύφεση.

Αρνητική εξαίρεση, στο σύνολο των ασιατικών αγορών, αποτέλεσε η Κίνα, καθώς η «σωρεία» νέων μετοχών που εισέρχονται στο χρηματιστήριο αλλά και το «πάγωμα» των πιστώσεων, θέτει σε συναγερμό τους επενδυτές. Αποτέλεσμα ο Shanghai Composite να υποχωρήσει 2,98%, ενώ κατά 1,7% χαμηλότερα κινήθηκε ο CSI 300.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία των υπόλοιπων ασιατικών δεικτών με τον Nikkei να ενισχύεται 0,76%. Κέρδη 1,71% για τον Kospi της Ν. Κορέας, ενώ κατά 0,57% υψηλότερα κινήθηκε ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας. «Συμπαράσταση» στην Κίνα –απόλυτα φυσιολογική λόγω της στενής σχέσης των δύο αγορών- προσέφερε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να υποχωρεί 0,79%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις σημερινές ανακοινώσεις για την πορεία πληθωρισμού σε ευρωζώνη και ΗΠΑ. Άνοδος 17 μονάδων για DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 18 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 12 μονάδες υψηλότερα.

Αμείωτο συνεχίστηκε το ανοδικό κρεσέντο στην Wall Street, με τον S&P 500 να κατακτά νέο υψηλό 10 μηνών. Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο Dow ενισχύθηκε 0,39% στις 9.398,19 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,69% στις 1012,73 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,47% στις 2.009,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v