Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Ασία λόγω εμπορευμάτων

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγοές, λόγω πτώσης στις τιμές εμπορευμάτων, αλλά και η αποδυνάμωση του δολαρίου κινήσεις οι οποίες θέτουν υπό απειλή την κερδοφορία εξαγωγικών ομίλων.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, καθώς υποχωρούν οι τιμές των εμπορευμάτων, ενώ η υποχώρηση του δολαρίου μειώνει τις προοπτικές για κερδοφορία των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Παράλληλα, όμως, όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι αναλυτές, η διόρθωση των ασιατικών αγορών αποτελεί φυσιολογική κίνηση, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν σημαντικά κέρδη από το ράλι των τελευταίων εβδομάδων.

Απώλειες 5% για την κινεζική Great Wall Motor, μετά την ανακοίνωση για πτώση κατά 36% των κερδών α΄ εξαμήνου, ενώ σε ποσοστό 5,7% υποχώρησε η μετοχή της Ascendas Real Estate Investment Trust.

Ο ευρύτεορς δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού σημείωσε πτώση της τάξης του 1%, ύστερα πάντως από ένα διήμερο κατά τη διάρκεια του οποίου κατέγραψε άνοδο 1,8%. Στο 1,42% η πτώση για τον Nikkei και οι πιέσεις επικεντρώνονται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ανάλογη η εικόνα στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας, όπου οι δείκτες Hang Seng και Kospi σημείωσαν πτώση 1,93% και 0,88% αντίστοιχα. Σε τροχιά βύθισης το χρηματιστήριο της Κίνας, όπου ο CSI 300  αποδυναμώνεται 3,13% και ο Shanghai Composite κινείται 2,99% χαμηλότερα. Φωτεινή εξαίρεση η αγορά της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX  ενισχύθηκε κατά 0,26%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών και η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη σημερινή 2η ημέρα συνεδρίασης της Fed. Άνοδος κατά 36 μονάδες για τον DAX 30, ο FTSE 100 ενισχύεται 7 μονάδες και ο CAC 40 κινείται κατά 33 μονάδες υψηλότερα.

Σε πτωτική πορεία η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης λόγω πιέσεων σε τραπεζικούς τίτλους. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow υποχώρησε 1,03% στις 9.241,45 μονάδες, ο S&P 500 εμφανίστηκε με απώλειες 1,27% στις 994,35 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 1,13% στις 1.969,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v