Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύθραυστη σταθεροποίηση στην Ασία

Διαθέσεις σταθεροποίησης, αν και με αρκετές εναλλαγές πρόσημων, επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, ακολουθώντας την "βύθιση" στις τιμές μετάλλων.

Σταθεροποιητική πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές αγορές, μετά την "βύθιση" της Δευτέρας και παρά τη διατήρηση των πιέσεων για τους τίτλους μεταλλευτικών ομίλων, στον απόηχο της κάθετης υποχώρησης στις τιμές βασικών και πολυτίμων μετάλλων.

Πτώση 3,7% για την Fortescue Metals, με την Mitisubishi Corp. να υποχωρεί 3% και την Citic Securities να αποδυναμώνεται πλησίον του 5%.

Απώλειες της τάξης του 0,5% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να κατορθώνει να "γυρίσει" σε θετική πορεία στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης και να κλείνει με κέρδη 0,16%.

Ήπια ανοδική κίνηση για την αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να ενισχύεται 0,21%. Σε πτωτική τροχιά, αλλά σαφώς πολύ πιο ήπια σε σύγκριση με την χθεσινή συνεδρίαση, κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, καθώς οι δείκτες ASX και Hang Seng υποχώρησαν 0,15% και 0,31%.

Σταθεροποίηση στην κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να υποχωρεί 0,39%, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε οριακές απώλειες της τάξης του 0,06%.

Ήπια ανοδική πορεία καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,3% για τον DAX 30, πλησίον του 0,4% για τον FTSE 100, ενώ κατά 0,1% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η οικονομία "βύθισε" την Wall Street, με αποτέλεσμα ο Dow υποχώρησε 2% στις 9.135,34 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 2,43% στις 979,73 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 2,75% στις 1.930,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v