Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά κέρδη στην Κίνα-Απώλειες για MSCI

Διαφοροποιήθηκε, για μία ακόμη συνεδρίαση, η αγορά της Κίνας, η οποία κινήθηκε υψηλότερα, σε πλήρη αντίθεση με τις υπόλοιπες αγορές, οι οποίες σημείωσαν απώλειες, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να αποδυναμώνεται 1,3%.

Σε πορεία υποχώρησης, για μία ακόμη συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση της Κίνας να εφαρμόσει «σκληρότερους όρους» για τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών της αλλά και εξαιτίας δυσμενέστερων των εκτιμήσεων μεγεθών τριμήνου σημαντικών εταιρειών.

Αποτέλεσμα ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού να σημειώσει πτώση της τάξης του 1,1% και να «κλείσει» την εβδομάδα με απώλειες 3,3%, δηλαδή τις υψηλότερες από τις 19 Ιουνίου.

«Οι επενδυτές αναζητούν περισσότερες αποδείξεις ότι υπάρχει, όντως, ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα οι αποτιμήσεις είναι αρκετά υψηλές και ως εκ τούτου διόλου ελκυστικές», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Marco Wong, διαχειριστής επενδύσεων στην SG Asset Management.

Απώλειες 1,4% για τον Nikkei, με το χρηματιστήριο της Αυστραλίας να δέχεται ισχυρότερες πιέσεις και τον δείκτη ASX να υποχωρεί 1,99%. Αντίθετα καλύτερη η πορεία για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος υποχώρησε 0,68%, ενώ κέρδη 0,29% σημείωσε ο Kospi της Ν. Κορέας.

Η Κίνα μπορεί να προβληματίζει τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, αλλά η ίδια δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται και τόσο, όπως αποδεικνύει η πορεία των δύο βασικών της δεικτών. Κέρδη 1,40% για τον CSI 300, ενώ κατά 1,98% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 0,3% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,7% και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα.

Τραπεζική στήριξη δέχθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow ενισχύθηκε 0,76% στις 9.350,5 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,08% στις 1007,25 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,01% στις 1.989,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v