Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη για τις ασιατικές αγορές

Η επιστροφή της κινεζικής αγοράς σε ανοδική πορεία, μετά την "είσοδο" του Shanghai Composite σε bear market στήριξε την ανοδική αντίδραση του συνόλου των ασιατικών αγορών. Σημαντικά κέρδη για Wall Street.

Ανάκαμψη της Κίνας από bear market αποτελεί μία καλή βάση για την επιστροφή του συνόλου των ασιατικών αγορών σε κέρδη, με στήριξη και από εταιρείες που ανακοίνωσαν οικονομικά μεγέθη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων.

Κέρδη 6,4% για τον τίτλο της Isuzu Motors, μετά την αναβάθμιση του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, ενώ κατα 4,8% υψηλότερα κινήθηκε η μετοχή της PetroChina.

Στο 1,3% τα κέρδη για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος ανεβάζει τα κέρδη του από τις αρχές Μαρτίου έως και σήμερα στο 53%. Κέρδη 1,76% για τον Nikkei, με τον Hang Seng να ενισχύεται 2,46% και τον Kospi της Ν. Κορέας να σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,97%. Περισσότερο "συγκρατημένοι" οι επενδυτές στην Αυστραλίας, με τον ASX να σημειώνει οριακή άνοδο της τάξης του 0,08%.

Ισχυρή ανάκαμψη για την κινεζική αγορά, καθώς ο CSI 300 σημείωσε κέρδη της τάξης του 2,99%, ενώ ο Shanghai Composite ενισχύθηκε πλησίον του 2,46%.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη μεταξύ 1,3% και 1,4% καταγράφουν οι DAX και CAC, ενω κατά 1,2% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100.

Με "καύσιμο" την ανοδική πορεία του πετρελαίου η Wall Street σημείωσε σημαντικά κέρδη στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow ενισχύθηκε 0,66% στις 9.279,16 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,69% στις 996,46 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,68% στις 1.969,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v