Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές

Τα ισχυρότερα κέρδη έξι εβδομάδων κατέγραψε ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με στήριξη από τα κέρδη ρεκόρ της Sinopec και θετικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ. Κέρδη 3,3% για Nikkei, 1,2% για Κίνα.

Ισχυρά κέρδη για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη έξι εβδομάδων.

Στήριξη από τα θετικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ αλλά και από τα κέρδη ρεκόρ της Sinopec να διαμορφώνονται στο 2,6%, η οποία, μάλιστα, ανακοίνωσε πρόγραμμα «ταχύτατης» επέκτασης στις αγορές εκτός Κίνας.

«Τα θεμελιώδη δεδομένα παγκόσμιας οικονομίας και εταιρικών μεγεθών βελτιώνονται, στηρίζοντας τις «αντοχές» των αγορών», τονίζει, στο Bloomberg, ο κ. Yoshinori Nagano, στρατηγικός αναλυτής της Daiwa Asset Management.

Στο 2,3% τα κέρδη για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, τα υψηλότερα από τις 14 Ιουλίου, με τους 10 κλαδικούς δείκτες του να σημειώνουν σημαντικά κέρδη και τον κλάδο πρώτων υλών να αποτελεί τον «ηγέτη» της ανόδου.

Άνοδος 3,35% για τον Nikkei, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να ενισχύεται 3,06% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να καταγράφει κέρδη 1,94%. Σε ανάλογο κλίμα και η αγορά της Ν. Κορέας, όπου ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε 1,98%.

Ανοδική πορεία και για την αγορά της Κίνας, όπου ο CSI 300 ενισχύθηκε 0,27%, ενώ ο Shanghai Composite κινήθηκε κατά 1,20% υψηλότερα.

Σημαντικά κέρδη σημειώνονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,7%, τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 1,5% και τον CAC 40 να κινείται 1% υψηλότερα.

Η οικονομία αποτέλεσε στήριγμα για την Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, κατακτώντας νέα υψηλά για το 2009. Εβδομαδιαία κέρδη 1,9% για Dow, 2,2% για S&P 500 και 1,8% για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v