Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανική στήριξη στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι ασιατικές αγορές, με την Κίνα να αποτελεί, αυτήν την φορά, τον θετικό καταλύτη για το "γύρισμα", ενώ στήριξη δόθηκε και από τα καλά στοιχεία για την αμερικανική αγορά ακινήτων.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, με την Κίνα να ανακάμπτει ισχυρά και να συμπαρασύρει, αυτή τη φορά, σε θετική τροχιά το σύνολο της Ασίας. Η ανάκαμψη καταφθάνει μετά τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ αλλά και ανακοινώσεις καλών εταιρικών μεγεθών από κινεζικούς ομίλους.

Κέρδη 10% για την Air China, μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού κερδών α' εξαμήνου, ενώ κατά 2,5% υψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της China Life Insurance, μετά την άνοδο των κερδών της κατά 15%.

Άνοδος της τάξης του 0,8% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώνεται σε υψηλό δύο εβδομάδων, ενώ "ανεβάζει" τα κέρδη του από το ιστορικό χαμηλό της 9ης Μαρτίου στο 61%.

Στο 1,36% τα κέρδη για τον Nikkei, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να ενισχύεται κατά 1,11%, ενώ ο Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,42% και ο Kospi της Ν. Κορέας κινήθηκε κατά 0,8% υψηλότερα.

Ανάκαμψη για την κινεζική αγορά, μετά την "ελεύθερη πτώση" στη συνεδρίαση της Τρίτης. Στο 2,33% τα κέρδη για τον Shanghai Composite, ενώ κατά 2,34% υψηλότερα κινήθηκε ο CSI 300.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Οριακές απώλειες οκτώ μονάδων για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά δύο μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά τρεις μονάδες υψηλότερα.

Η ανανέωση της θητείας του κ. Ben Bernanke αλλά και τα θετικά στοιχεία για την οικομία ώθησαν σε υψηλότερα επίπεδα την Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow ενισχύθηκε 0,32% στις 9.539,29 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,24% στις 1028 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,31% στις 2.024,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v