Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος πλην Κίνας στις ασιατικές αγορές

Ανοδικές τάσεις στην Ασία, με εξαίρεση την Κίνα, η οποία υποχώρησε υψηλότερα του 2%, εξαιτίας των φόβων ότι η μείωση παραγωγής πρώτων υλών αλλά και η «τιθάσευση» του δανεισμού θα πλήξουν την ανάπτυξη.

Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση, από τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη τριμήνου των Harney Norman Holdings και Dell και υπό την ελπίδα ότι η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει.

Εξαίρεση, για μία ακόμη φορά, αποτέλεσε η αγορά της Κίνας, η οποία συνέχισε να βρίσκεται σε κλοιό πιέσεων. Ο Shanghai Composite «κλείνει» την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για μείωση στην «υπερβάλλουσα» παραγωγή χάλυβα και τσιμέντου αλλά και «τιθάσευση» του δανεισμού θα πλήξουν την ανάπτυξη της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή τα αρνητικά μεγέθη της Bank of China (-1,3%) αλλά και η ανακοίνωση του κορυφαίου τραπεζικού ομίλου της χώρας για μείωση του δανεισμού στο β’ εξάμηνο, συνέτειναν στο αρνητικό κλίμα.

Αποτέλεσμα απώλειες 2,98% για τον CSI 300, ενώ κατά 2,87% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite. «Συμπαράσταση» από την αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να υποχωρεί 0,49%.

Στον αντίποδα θετική πορεία για τις περισσότερες ασιατικές αγορές, με τον τίτλο της αυστραλιανής εταιρείας λιανικών πωλήσεων ηλεκτρονικών ειδών Harney Norman να ενισχύεται 16%, ενώ άνοδο 3,1% σημείωσε η μετοχή της Acer και κατά 6,9% υψηλότερα κινήθηκε η Casio Computers, με «στήριξη» από τα θετικά μηνύματα που απέστειλε η Dell Computers.

Κέρδη 0,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος ολοκληρώνει την εβδομάδα με κέρδη της τάξης του 2,5%. Στο 0,44% τα κέρδη για τον Nikkei, με τον δείκτη ASX στην αγορά της Αυστραλίας να ενισχύεται 0,71% και τον Kospi της Ν. Κορέας να σημειώνει κέρδη 0,47%.

Σε ανοδική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους τρεις βασικούς δείκτες, DAX 30, FTSE 100 και CAC 40 να ενισχύονται κατά 0,8%.

Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί της Wall Street, με τον Dow Jones να συμπληρώνει οκτώ διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών. Πιο συγκεκριμένα ο Dow ενισχύθηκε 0,39% στις 9.580,63 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,28% στις 1030,99 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,16% στις 2.027,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v