Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση 1,3% βιομηχανικών παραγγελιών

Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,3% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, λιγότερο απ’όσο αναμενόταν. Εξαιρουμένου του κλάδυο μεταφορών, τα μεγέθη παραγγελιών μειώθηκαν 0,7%.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,3% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, λιγότερο απ’όσο αναμενόταν. Εξαιρουμένου του κλάδου μεταφορών, τα μεγέθη παραγγελιών μειώθηκαν 0,7%.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι παραγγελίες των εργοστασίων στην αμερικανική επικράτεια θα εμφανίσουν αύξηση 2,2%. Τον προηγούμενο μήνα, οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν αυξηθεί 0,9% (αναθεωρημένο μέγεθος).

Νωρίτερα στην αμερικανική αγορά ανακοινώθηκαν κι άλλα στατιστικά μεγέθη, που υποδεικνύουν «ρήγματα» στις προσδοκίες ταχείας ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 298 χιλιάδες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου ADP για την αμερικανική αγορά. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν κατά 250.000.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η παραγωγικότητα εκτός αγροτικού τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε 6,6% στο β΄τρίμηνο (οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 6,4%) καθώς οι εταιρίες μείωσαν τις δαπάνες για να υπερασπιστούν τα κέρδη τους.

Στη συνέχεια, αναμένεται με ενδιαφέρον η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Federal Reserve από την τελευταία συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v