Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κινεζική αρκούδα "τρόμαξε" τη Wall Street

Η βουτιά 6,7% στο χρηματιστήριο της Σαγκάης πίεσε χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και την εξαγορά της Marvel από τη Disney. Μηνιαία κέρδη 3,5% για Dow και 3,4% για S&P.

Η βουτιά 6,7% στο χρηματιστήριο της Σαγκάης πίεσε χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και την εξαγορά της Marvel από τη Disney.

Μηνιαία κέρδη 3,5% για Dow και 3,4% για S&P και 1,5% για Nasdaq.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να παρασύρονται από το γενικότερο κλίμα ξεπουλήματος τίτλων που παρατηρήθηκε στην Ασία και ιδιαίτερα στο κινεζικό χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Shanghai έκλεισε με πτώση 6,7% σε χαμηλά τριών μηνών, με τους φόβους της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Το bear market της κινεζικής αγοράς προβληματίζει και ανησυχεί την πλειοψηφία των αμερικανών επενδυτών καθώς η υπερβολή που διακρίνει την ανοδική κίνηση της Wall Street είναι παρόμοια με αυτή του κινεζικού δείκτη πριν βουτήξει 23% σε επίπεδο μήνα..

Παράλληλα οι τίτλοι που ωθούσαν υψηλότερα τους δείκτες της Wall στον δύσκολο χρηματιστηριακά –από πλευράς τζίρου-Αύγουστο, στη σημερινή συνεδρίαση κατέγραψαν σημαντικές απώλειες. Αναλυτικότερα η AIG υποχώρησε άνω του 11% - ασήμαντη πτώση μπροστά στην μηνιαία άνοδο κοντά 240% της μετοχής- πτώση 4,5% για τη Citigroup, απώλειες 6% για Fannie Mae και 7,5% για Freddie Mac.

Σημαντικές απώλειες και για τους τίτλους του ενεργειακού κλάδου μετά την βουτιά κοντά 3,8% της τιμής του αργού στις διεθνής αγορές.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων η εξαγορά της Μarvel από τη Disney δεν κατάφερε να τονώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Επιπλέον η βελτίωση του δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας Chicago PMI στις 50 μονάδες από 43,4 προηγουμένως, σημάδι ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, αγνοήθηκε από τους επενδυτές.

Πτώση 3,8% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται κάτω από τα 70 δολάρια στα 69,61 δολ/βαρέλι.

Το δικαίωμα της αμετάβλητο στα 22,99 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με πτώση 4,3% στα 6,37 δολάρια. Απώλειες 3,7% το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,64 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow υποχώρησε 0,5% στις 9.496,28 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,81% στις 1020,62 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,97% στις 2.009,06 μονάδες.

Στην Ευρώπη, το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας, ενώ ο δείκτης DAX έκλεισε 0,96% χαμηλότερα στις 5.464 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 1,07% στις 3.653 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v