Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Γύρισε" η επενδυτική ψυχολογία στη Wall (ΑΑΙΙ)

Έχοντας αναρριχηθεί πάνω από το φράγμα των 50 μονάδων πριν από δύο εβδομάδες, ο δείκτης επενδυτικής ψυχολογίας ΑΑΙΙ έχει πλέον μειωθεί κάθετα, δείχνοντας αναστροφή τάσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Γύρισε η επενδυτική ψυχολογία στη Wall (ΑΑΙΙ)
Έχοντας αναρριχηθεί πάνω από το φράγμα των 50 μονάδων πριν από δύο εβδομάδες, ο σημαντικός δείκτης επενδυτικής ψυχολογίας ΑΑΙΙ έχει μειωθεί κάθετα, γεγονός που καταδεικνύει σύμφωνα με τους αναλυτές ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα "γυρίσει".

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα νομίσματα, τα εμπορεύματα και οι μετοχές πρόκειται να αλλάξουν κατεύθυνση", δηλώνουν αναλυτές στο πρακτορείο MarketWatch, μετά την ανακοίνωση της νέας μέτρησης του δείκτη που καταρτίζει η American Association of Individual Investors.

Στην έρευνα ΑΑΙΙ που διεξάγει η αμερικανική ένωση ιδιωτών επενδυτών υπολογίζεται το ποσοστό των ιδιωτών επενδυτών που δηλώνουν αισιόδοξοι, απαισιόδοξοι ή ουδέτεροι για το χρηματιστήριο στους επόμενους έξι μήνες.

Πριν από δύο εβδομάδες το ποσοστό των αισιόδοξων εκτινάχτηκε πάνω από το 50%, αλλά την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε κάθετα.

Το ποσοστό των αισιόδοξων μειώθηκε στο 34%, χαμηλότερα από τον μακροχρόνιο μέσο όρο του 38,9%. Οι ουδέτερες εκτιμήσεις μειώθηκαν στο 17,5% έναντι μακροχρόνιο μέσου όρου 31,1%, ενώ οι απαισιόδοξες αυξήθηκαν στο 48,5%, ψηλότερα από τον μέσο όρο του 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v