Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτική τροχιά διατηρεί η Wall Street

Επεκτείνει η Wall τις έντονες χθεσινές απώλειες, με "βαρίδι" και πάλι τις τράπεζες. Η μακροοικονομική εικόνα, με 300.000 απολύσεις τον Αύγουστο, δεν βοηθά την επενδυτική ψυχολογία. Πτώση 1% στις ευρωαγορές.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο επεκτείνει τις έντονες απώλειες της πρώτης συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου, μετά την ανακοίνωση ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις απέλυσαν 300.000 εργαζόμενους επιπλέον τον περασμένο μήνα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,21% στις 9.291 μονάδες, ο S&P 0,39% στις 994 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,45% στις 1.960 μονάδες.

Το ινστιτούτο ADP ανακοίνωσε ότι έγιναν περικοπές 298.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο, περισσότερες απ’όσες αναμενόταν. Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα βελτιώθηκε 6,6% στο β΄τρίμηνο, λόγω κυρίως των μέτρων περικοπών του κόστους στις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια, αναμένεται με ενδιαφέρον η ανακοίνωση για τις βιομηχανικές παραγγελίες Ιουλίου, καθώς και αργότερα η δημοσιοποίηση των πρακτικών της Federal Reserve από την τελευταία συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής.

Από το εταιρικό μέτωπο, η ΒΡ ενισχύεται 4% κατόπιν της ανακοίνωσης της μεγάλης πετρελαϊκής ανακάλυψης στον Κόλπο του Μεξικό.

Οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι, που πρωταγωνίστησαν στις χθεσινές απώλειες εξαιτίας φόβων για τους ισολογισμούς και τις τιμές των μετοχών τους, συνεχίζουν να υποχωρούν με την American International Group να εμφανίζει πτώση 5% και την Freddie Mac 7%. Επενδυτές και αναλυτές φοβούνται ότι οι τραπεζικοί τίτλοι ότι έχουν ενισχυθεί υπερβολικά γρήγορα και υπερβολικά πολύ, από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Η Alcatel-Lucent υποχωρεί 7,5% μετά την ανακοίνωση έκδοσης μετατρέψιμου ομολόγου έως 1 δισ. ευρώ.

Πτωτική εικόνα επικρατεί στις διεθνείς αγορές με εξαίρεση την Σαγκάη, που έκλεισε με άνοδο 1,2%.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,9%, ο DAX 1,14%, ενώ ο CAC 1,34%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο είχε χθες την χειρότερη εμφάνιση από τις 17 Αυγούστου, με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί 185 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v