Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες διακυμάνσεις λόγω τραπεζών στη Wall

Οι έντονες πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο επισκιάζουν τις καλές ανακοινώσεις από τον χώρο της μεταποίησης και ωθούν χαμηλότερα την Wall Street, μετά τις αρχικές διακυμάνσεις. Με απώλειες 2,4% έκλεισε ο DAX.

Οι έντονες πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο επισκιάζουν τις καλές ανακοινώσεις από τον χώρο της μεταποίησης και ωθούν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά τις διακυμάνσεις στην έναρξη της συνεδρίασης.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,96% στις 9.404 μονάδες, ο S&P 0,87% στις 1.011 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,54% στις 1.998 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου άνοιξαν με ήπια πτωτική εικόνα στην πρώτη συνεδρίαση του «σκληρού» Σεπτεμβρίου, ενός μήνα που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από αρνητικές χρηματιστηριακές τάσεις και αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από τον επενδυτικό κόσμο.

Στη συνέχεια ωστόσο, οι βασικοί δείκτες στράφηκαν ανοδικά και απεκόμισαν σημαντικά κέρδη, όταν ανακοίνωθηκε η ευχάριστη έκπληξη από το πεδίο της μεταποίησης.

Ο κρίσιμος δείκτης δραστηριότητας μεταποίησης ISM ενισχύθηκε στις 52,9 μονάδες στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2007. Στις ΗΠΑ, οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης ISM θα διαμορφωθεί στο 50,5 τον Αύγουστο από 48,9 τον Ιούλιο, «γυρίζοντας» για πρώτη φορά από πέρσι τον Ιανουάριο σε αναπτυξιακή πορεία.

Στήριξη προσφέρει στην επενδυτική ψυχολογία η ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς κατά 0,6% μετά την χθεσινή «βουτιά» 6,7% που προκάλεσε έντονες πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Από το εταιρικό πεδίο, η μετοχή της eBay βρίσκεται στο επίκεντρο και ενισχύεται 1,22% καθώς φημολογείται ότι θα ανακοινώσει από στιγμή σε στιγμή πώληση της επιχείρησης ιντερνετικής τηλεφωνίας Skypeσε ιδιώτες επενδυτές.

Μικτή εικόνα εμφανίζει ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, κατόπιν της αναβάθμισης από την Credit Suisse, της Research In Motion, της Motorola και της υποβάθμισης της Nokia και της Qualcomm.

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν στις ευρωαγορές το πρωί, και το πτωτικό "γύρισμα" της Wall επιτάχυνε την πτώση, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 1,33%, τον DAX 2,07%, και τον CAC 1,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v