Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall μετά την τετραήμερη πτώση

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζει η Wall μετά την 4ήμερη πτώση, με στήριξη από μια σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων καθώς και την αισιόδοξη πρόβλεψη του ΟΟΣΑ. Πιέσεις από τις στατιστικές ειδήσεις της ημέρας.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την τετραήμερη πτώση, με μια σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων να τονώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και την αισιόδοξη οικονομική πρόβλεψη του ΟΟΣΑ να βελτιώνει την ψυχολογία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε ήπια ανοδική τροχιά, αλλά η στατιστική εικόνα δεν υποστήριξε την αρχική θετική αντίδραση και οι βασικοί δείκτες εμφανίζουν αυτή την ώρα σταθεροποιητική εικόνα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,08% στις 9.273 μονάδες, ο S&P 0,02% στος 994 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,27% στις 1.961 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά αποδείχθηκαν λίγο υψηλότερες των αναμενόμενων.

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM Αυγούστου παρέμεινε σε επίπεδα συρρίκνωσης αλλά ο επιμέρους δείκτης δραστηριότητας ανήλθε άνω του 50.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δήλωσε ότι η ανάκαμψη από την παγκόσμια ύφεση ίσως εκδηλωθεί νωρίτερα απ’όσο αναμενόταν μέχρι πριν λίγους μήνες.

Λίγη ώρα αργότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε σταθερό το βασικό επιτόκιο στο 1% και ο διοικητής J. C. Trichet διασκέδασε τους φόβους απόσυρσης της πολιτικής ρευστότητας προς τις τράπεζες στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Sun Microsystems τίθεται στο επίκεντρο, μετά την έναρξη προσφυγής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προτεινόμενη συμφωνία εξαγοράς με την Oracle.

Σημαντική είναι η επίδραση των ανακοινώσεων επιχειρήσεων λιανεμπορίου για τις πωλήσεις Αυγούστου. Τα στοιχεία έδειξαν κάποιες ενδείξεις εκτόνωσης της οικονομικής συρρίκνωσης αλλά και ότι τα πράγματα παραμένουν δύσκολα κατά την διάρκεια της κρίσιμης
περιόδου «επιστροφής στα θρανία.»

Εξι από τις 10 εταιρίες λιανεμπορίου που παρακολουθεί το Thomson Reuters ανακοίνωσαν πωλήσεις χαμηλότερες των αναμενόμενων.

Η Costco Wholesale πάντως ξεπέρασε τις προβλέψεις και η μετοχή της ενισχύεται 5,6%.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η βραζιλιάνικη JBS SA φημολογείται ότι θα εξαγοράσει την Pilgrim's Pride του Τέξας, ενώ η ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Dainippon Sumitomo πρόσφερε 2,6 δισ. δολ. για την Sepracor.

Επίσης, η Quanta Services ανακοίνωσε ότι θα εξαγορά την ενεργειακή Price Gregory Services.

Ηπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,26%, τον DAX 0,32%, ενώ τον CAC 0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v