Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στη Wall μετά την ανεργία

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αναλόγως με την μικτή εικόνα για την αγορά εργασίας που δημιούργησε η ανακοίνωση των μεγεθών απασχόλησης. Κέρδη στις ευρωαγορές με τραπεζική ώθηση.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αναλόγως με την μικτή εικόνα για την αγορά εργασίας που δημιούργησε η ανακοίνωση των μεγεθών απασχόλησης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς στις 9.338 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται πρακτρικώς αμετάβλητος στις 1.003 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,06% στις 1.984 μονάδες.

Μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης, ο δείκτης S&P 500 είχε υποχωρήσει 2,5%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων για την απασχόληση τον Αύγουστο. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η ανεργία αυξήθηκε στο 9,7% από 9,4% τον Ιούλιο, αλλά οι περικοπές θέσεων εργασίας μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν στις 216 χιλιάδες από 276 χιλιάδες τον προηγούμενο μήνα.

Θετικά λειτουργούν στην επενδυτική ψυχολογία οι δηλώσεις των ρυθμιστών της διεθνούς οικονομικής στρατηγικής ότι σκοπεύουν να κρατήσουν ενεργά τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, μολονότι η παγκόσμια οικονομία εξέρχεται από την ύφεση.

Μια τέτοια αντιμετώπιση, σύμφωνα με οίκους όπως η Credit Suisse και η Bank of America, θα προκαλέσει μια «γλυκεία έμπνευση» για τις αγορές.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο Λονδίνο ξεκινά η υπουργική σύνοδος της G20, στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών ΗΠΑ και Ευρώπης μεταξύ άλλων, καθώς και ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης.

Τα μεγαλύτερα αποκομίζουν οι μετοχές των μεταλλευτικών επιχειρήσεων, που ακολουθούν την αναρρίχηση των βιομηχανικών και πολυτίμων μετάλλων.

Η Alcoa κερδίζει 1,3%.

Σημαντική άνοδο εμφανίζει και ο τραπεζικός κλάδος, μετά την έκθεση της Goldman Sachs, όπου αναβαθμίζεται η στάση έναντι των τραπεζών σε «ελαφρώς overweight από neutral.»

Η Citigroup ενισχύεται 1,5%, όπως και η Bank of America.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν από το πρωί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ως αντίδραση στις τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,01%, ο DAX 1%, ο CAC 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v