Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Geithner: Ζητά σκληρότερους όρους για τράπεζες

Την ανάγκη περισσότερο σκληρών όρων για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, υπογραμμίζει σε άρθρο του στους "Financial Times" ο υπ. Οικονομίας των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner.

Geithner: Ζητά σκληρότερους όρους για τράπεζες
Την ανάγκη περισσότερο σκληρών όρων για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, υπογραμμίζει σε άρθρο του στους "Financial Times" ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner.

Όπως τονίζει το θέμα θα τεθεί από τον ίδιο στην "τράπεζα των διαπραγματεύσεων" της διήμερης συνόδου των υπουργών Οικονομίας του G20 που ξεκίνησε σήμερα (4/9) στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό, "οι νέοι όροι για την αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών θα πρέπει να στηρίζονται στη λογική της προσπάθειας για στήριξη και σταθερότητα του γενικότερου συστήματος και όχι μόνο των ίδιων των ομίλων".

Προσθέτει ότι θα χρειαστεί να υπάρξει και νέος σχεδιασμός για την απαραίτητη ρευστότητα, την οποία θα πρέπει να διατηρούν τα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να είναι "προστατευμένα" σε περίπτωση επιθετικής απόσυρσης καταθέσεων αλλά και για τη χαλάρωση του κινδύνου αποστράγγισης της ρευστότητας στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v