Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για το 4 στα 4 βαδίζει η Wall Street

Τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση καταγράφει η Wall Street, με σημαντική  άνοδο για τους κλάδους βιομηχανίας και τεχνολογίας κατόπιν θετικών συστάσεων. Πάνω από τις 5.0000 μονάδες έκλεισε ο FTSE στο Λονδίνο.

Τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με κέρδη για τους κλάδους βιομηχανίας και τεχνολογίας, κατόπιν των αναβαθμίσεων των συστάσεων οίκων για τις μετοχές των επιχειρήσεων των τομέων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,69% στις 9.563 μονάδες, ο S&P 0,8% στις 1.033 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,15% στις 2.061 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 έχει ανακάμψει 52% από το χαμηλό 12 ετών στις αρχές Μαρτίου.

Η μετοχή της General Electric κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο (+1,7%), ενώ η Illinois Tool Works αποκομίζει τα μεγαλύτερα κέρδη από την Ιούνιο, μετά την δήλωση της Goldman Sachs ότι οι εταιρίες πολλαπλών βιομηχανικών κλάδων τείνουν να έχουν εμφάνιση καλυτερη του μέσου όρου της αγοράς (outperform) όταν η μεταποίηση επιστρέφει σε πορεία ανάκαμψης.

Με ράλι, ενώ τω μεταξύ, 4% αντιδρά η μετοχή της EBay στην εκτίμηση του οίκου Sanford C. Bernstein ότι οι επιχειρήσεις online δημοπρασιών «επιτρέφουν σε ανάπτυξη.

Θετικά επιδρά στις μετοχές βαριάς βιομηχανίας και η πρόβλεψη της Boeing (+2,3%) για επιστροφή της εναέριας κυκλοφορίας σε αναπτυξιακή τροχιά τον επόμενο χρόνο.

Η πτώση του δολαρίου συνεχίζει να ευνοεί τις μετοχές εταιριών πρώτων υλών, όπως ενεργειακές και μεταλλευτικές.

Η τιμή του χρυσού παραμένει γύρω στα 1.000 δολαρια ανά ουγκιά, ενώ η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1% πάνω από τα 71 δολάρια ανά βαρέλι.

Ανάκαμψη σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος, μετά την έκθεση της J.P. Morgan όπου αναβαθμίζει την Morgan Stanley αλλά υποβαθμίζει την UBS.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή της Apple, που πραγματοποιεί επί μακρόν αναμενόμενη εκδήλωση, στην οποία ίσως παρουσιάσει νέο iPod. Και η Google πραγματοποιεί εκδήλωση - παρουσίαση στους επενδυτές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην δημοσιοποίηση του Beige Book με τις εκτιμήσεις της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και οι ομιλίες δύο μελών της Federal Reserve και η πώληση 10ετών ομολόγων ύψους 20 δισ. δολ. από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η έκθεση Beige Book της κεντρικής τράπεζας θα υποδείξει μια επιφυλακτική οικονομική ανάκαμψη, που αντλεί στήριξη από το πρόγραμμα απόσυρσης αυτοκινήτων, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές.

Κέρδη επί πέμπτη επάλληλη συνεδρίαση απεκόμισαν οι ευρωαγορές. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1%, ο DAX 1,9%, ενώ ο CAC 1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v