Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall στα υψηλά 11 μηνών

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών παραμένουν οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που αντλεί στήριξη από την περαιτέρω βελτίωση στην απασχόληση αλλά και την ισχύ του τεχνολογικού κλάδου.

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών παραμένουν οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που αντλεί στήριξη από την περαιτέρω βελτίωση στην απασχόληση αλλά και την ισχύ του τεχνολογικού κλάδου, που στηρίζεται στις αναβαθμίσεις των προβλέψεων ζήτησης μικροτσιπς από την Texas Instruments και την ASML.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 9.533 μονάδες, ο S&P 0,1% στις 1.032 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,07% στις 2.055 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε χθες επί τέταρτη επάλληλη συνεδρίαση, με κέρδη κυρίως στους κλάδους βιομηχανίας.

Θετική είναι η επίδραση της ανακοίνωσης του αριθμού των αρχικών αιτήσεων επιδόματος ανεργίας, που μειώθηκε στις 550.000 την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ξεχωριστή στατιστική ανακοίνωση το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διευρύνθηκε τον Ιούλιο στα 31,96 δισ. δολάρια.

Η Texas Instruments κερδίζει 0,44% μετά την αναβάθμιση της προβλέψεών της, ενώ η ASML Holding ενισχύεται 3,88%.

Στον αντίποδα η Monsanto υποχωρεί 7% μετά την προειδοποίηση για τα αποτελεσματα 2010. Ο κλαδος υγείας παραμένει στο επίκεντρο, μετά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Β. Obama να υποστηρίξει την επιλογή κρατικά διαχειριζόμενου ασφαλιστικού φορέα στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του κλάδου υγείας που προωθεί.

Μικτή εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,36% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο της στερλίνας.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,36%, ενώ ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v