Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Χατ-Τρικ" στη Wall Street

Η βελτίωση της στεγαστικής εμπιστοσύνης, η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης στην βιομηχανική παραγωγή και η εντός των προβλέψεων άνοδος του πληθωρισμού, ώθησαν σε νέα υψηλά έτους την Wall.

Η βελτίωση της στεγαστικής εμπιστοσύνης, η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης στην βιομηχανική παραγωγή και η εντός των προβλέψεων άνοδος του πληθωρισμού, ώθησε σε νέα υψηλά έτους τους δείκτες στη Wall.

Οχτώ στις εννιά ανοδικές συνεδριάσεις- την τρίτη διαδοχική- συμπλήρωσε η Wall Street με τους δείκτες να κλείνουν σε νέα υψηλά έτους.

Αξιόλογα κέρδη για τον κλάδο της ενέργειας μετά την νέα άνοδο της τιμής του αργού στις διεθνής αγορές, με τον τίτλο της Exxon Mobil να ενισχύεται 1.28% και της Chevron 1,2%.

Κέρδη και για τους τραπεζικούς τίτλους με την μετοχή της Bank of America να ενισχύεται 2,2%.

Άνοδος μόλις 1% για τη Citigroup μετά από τις δηλώσεις του CEO, Vikram Pandit, ότι η Citigroup είναι σε θέση να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές ύψους 20 δισ. δολαρίων της κυβέρνησης αφού πρώτα βρεθούν ιδιώτες επενδυτές να τοποθετηθούν στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Σημειώνεται πως από τα χαμηλά 12 ετών των δεικτών το Μάρτιο, ο Dow έχει κερδίσει 47%, ο S&P 55% και ο Nasdaq -από τα χαμηλά 6 -ετών 65%.

Τα ικανοποιητικά μακροοικονομικά στοιχεία, τόσο της αύξησης 0,8% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο όσο και της διαμόρφωσης του πληθωρισμού -τον αντίστοιχο μήνα – κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε τις καλύτερες οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ και η ενίσχυση μίας μονάδας –της τρίτης διαδοχικής μηνιαίας ενίσχυσης-του δείκτη NAHB των κατασκευαστών ακινήτων.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Gary Flam, “Τον Απρίλιο και το Μάιο η αγορά βρισκόταν σε άνοδο-ράλι- παρά την απουσία ευχάριστων οικονομικών ειδήσεων. Τώρα όμως που υπάρχουν καλά νέα, συμπεριλαμβανομένης και της ομιλίας Bernanke, είναι δύσκολο οι επενδυτές να αποσύρουν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον”.

Σημαντική επιχειρηματική εξέλιξη θεωρείται και η εξαγορά ύψους 1,8 δισ. δολαρίων της Omniture από την Abode Systems. Πτώση 6,4% σημείωσε ο τίτλος της Abode ενώ άνοδος 26% για την Omniture (όσο και το τίμημα ανά μετοχή της προσφοράς εξαγοράς της).

Άνοδος 2,2% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 72,49 δολ/βαρέλι.

Το δικαίωμα της με κέρδη 1,48% στα 25,17 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 0,45% στα 6,63 δολάρια. Υψηλότερα 1,69% το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,44 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow ενισχύθηκε 1,12% στις 9.791,71 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,53% στις 1068,76 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,45% στις 2.133,15 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,63% στις 5.124,13 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 1,27% στις 5.700,26 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,64% στις 3.813,79 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v