Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall βρίσκει στήριγμα σε deals και οικονομία

Κέρδη σημειώνει η Wall Street μετά τα ενθαρρυντικά σχόλια των Bernanke και Buffet, ενώ θετικά επιδρά και το deal στο κλάδο της τεχνολογίας από την Adobe. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη σημειώνει η Wall Street μετά τα ενθαρρυντικά σχόλια των Bernanke και Buffet, ενώ θετικά επιδρά και το deal στο κλάδο της τεχνολογίας. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις του B. Bernanke για το πιθανό τέλος της ύφεσης αλλά και το σχόλιο από το γνωστό γκουρού, W. Buffett, ότι προχωρά σε αγορές μετοχών διεθνώς δημιουργούν θετικό κλίμα στους επενδυτές, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Προς την ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η εξαγορά της Omniture από την Adobe προς 1,8 δισ. δολ. Ή 21,5 δολ. Ανά μετοχή. Η μετοχή της τελευταίας καταγράφει άνοδο 1,22%.

Κέρδη και για την Amazon μετά την αναβάθμιση σε buy από τη Merrill Lynch, ενώ αντίθετα πτώση σημειώνει η Verizon ύστερα από την υποβάθμιση σε neutral από τη UBS.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της JP Morgan Chase με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής για πιθανή αύξηση του μερίσματος

Στο μέτωπο της οικονομίας ο πληθωρισμός τον Αύγουστο έτρεξε με ρυθμό 0,4% έναντι εκτιμήσεων 0,3%. Στο μεταξύ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών ανήλθε στα 98,8 δισ. δολ. Το β΄ τρίμηνο με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για έλλειμμα 92 δισ.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς προς τα 70,6 δολάρια, ενώ ο χρυσός διαμορφώνεται άνω των 1.000 δολαρίων ανά ουγκιά. Στο επίκεντρο και η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου με το αμερικανικό νόμισμα να πιέζεται στα 1,46.

Ο Dow Jones κινείται στις 9.710 μονάδες με άνοδο 0,3% στις 9.710 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,35% στις 2.109 μονάδες. Ανοδος 0,38% για τον S&P 500, που διαμορφώνεται στις 1.56 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,59%, στις 5.122 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 1,53%, στις 3.809 μονάδες. Ανοδος 1,09% για τον DAX 30, στις 5.690 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v