Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα στη Wall

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall Street, παρά την θετική στατιστική εικόνα και τα κέρδη στα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω «κόπωσης» μετά τα ανοδικά σερί.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall Street, παρά την θετική στατιστική εικόνα και τα κέρδη στα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω «κόπωσης» μετά τα ανοδικά σερί.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,25% στις 9.767 μονάδες, ο S&P 0,5% στις 1.063 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,5% στις 2.120 μονάδες.

Μετά από ένα επιφυλακτικό άνοιγμα, οι βασικοί δείκτες στράφηκαν υψηλότερα, όταν ανακοινώθηκε η τελευταία στατιστική ανακοίνωση της ημέρας, ο οικονομικός δείκτης Philly Fed, που τάχθηκε δυναμικά υπέρ των ελπίδων οικονομικής ανάκαμψης.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί περαιτέρω μείωση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας καθώς και βελτίωση στην κατασκευαστική αγορά, σε υψηλό εννέα μηνών.

Ωστόσο, η κόπωση μετά τα σερί των ανοδικών συνεδριάσεων, δημιουργεί μικτή εικόνα αργά το απόγευμα.

Ο τεχνολογικός τομέας υφίσταται πιέσεις εξαιτίας των δυσμενών ανακοινώσεων της Oracle, που υποχωρεί κοντά 3,5%.

Η μετοχή της AMR Corp, μητρικής της American Airlines, εκτινάχθηκε έως 25% όταν η εταιρία ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 2,9 δισ. δολ.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να ενισχύονται σε υψηλότερα επίεδα και η μετοχή της Citigroup κέρδισε έως 3,8%.

Η τραπεζική ανάκαμψη ξεκίνησε έντονη από τις ευρωπαϊκές συναλλαγές, με το ράλι τιμών στις ιρλανδέζικες τράπεζες, χάρη την εισαγωγή κυβερνητικού προγράμματος για την εξαγορά δισεκατομμυρίων ευρώ σε ριψοκίνδυνα στεγαστικά δάνεια.

Τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε πολύμηνα υψηλά, με τον δείκτη Hang Seng να κλείνει στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών, τον δείκτη FTSE με κέρδη 0,78%, τον DAX 0,54%, ενώ τον CAC να αποκομίζει κέρδη 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v