Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα macro

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την ανακοίνωση του δείκτη Philly Fed και άλλων στατιστικών μεγεθών, που προσθέτουν τροφή στις ελπίδες ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την ανακοίνωση καίριου οικονομικού δείκτη, που πρόσθεσε τροφή στις ελπίδες ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας.

Μετά από ένα επιφυλακτικό άνοιγμα, στον απόηχο των δυσμενών ανακοινώσεων της Oracle (-3,5%) και την μικτή εικόνα από τις υπόλοιπες στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας ,ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,36% στις 9.830 μονάδες, ο S&P 0,28% στις 1.072 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,2% στις 2.138 μονάδες.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να ενισχύονται και η μετοχή της Citigroup κερδίζει 3,8%.

Η χαλυβουργία Nucor σημειώνει άνοδο 3,7% μετά την αναβάθμιση από την Citigroup.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, αν και πλούσιες σε αριθμό αποδεικνύονται υποτονικές σε αποτέλεσμα, με τις αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας να μειώνονται λιγότερο από προηγούμενες εβδομάδες και την κατάσταση στην κατασκευαστική αγορά να παραμένει σχεδόν στάσιμη.

Χθες, το αμερικανικό χρηματιστήριο απεκόμισε κέρδη για όγδοη σε εννέα συνεδριάσεις, με την βοήθεια θετικών δεδομένων από τον χώρο της βιομηχανίας.

Τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε πολύμηνα υψηλά, με τον δείκτη Hang Seng να κλείνει στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών, τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,45%, τον DAX 0,23%, ενώ τον CAC να αποκομίζει κέρδη 0,1%.

Ράλι τιμών σημείωσαν οι ιρλανδέζικες τράπεζες, μετά την εισαγωγή κυβερνητικού προγράμματος για την εξαγορά δισεκατομμυρίων ευρώ σε ριψοκίνδυνα στεγαστικά δάνεια.

Το δολάριο υποχωρεί σε νεά χαμηλά, με το ευρώ να ενισχύεται έως το 1,4766 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v