Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στα παράγωγα

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά που «αφομοιώνει» τα κέρδη 2% της εβδομάδας. Αυξημένη μεταβλητότητα λόγω τετραπλής τακτοποίησης futures και options. Ηπια άνοδος στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά, που «αφομοιώνει» τα κέρδη 2% μέχρι στιγμής στην εβδομάδα. Ελλείψει στατιστικών ανακοινώσεων, ορισμένοι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών, ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve για τα επιτόκια, την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,53% στις 9.835 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,4% στις 2.135 μονάδες ενώ ο S&P 500 εμφανίζει κέρδη 0,45% στις 1.070 μονάδες.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 2% μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης και έχει ανακάμψει 57% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Η μετοχή της Procter & Gamble ενισχύεται 1,7% μετά την αναβάθμιση από την Citi.

Η μετοχή της κατασκευαστικής KB Home ενισχύεται 6% μετά την αναβάθμιση από την J.P. Morgan της Toll και της KB Home.

Μικτή εικόνα επικρατεί επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με ήπια άνοδο στους ευρωπαϊκούς δείκτες αλλά σημαντικές πιέσεις σε ορισμένες ασιατικές και αναδυόμενες αγορές, εξαιτίας της πτώσης των τιμών των μετάλλων.

Οι όγκοι συναλλαγών και οι μεταβολές των τιμών μετοχών είναι σχετικά υψηλότερες του μέσου όρου σήμερα, εξαιτίας της εκπνοής futures και options επί δεικτών και μετοχών.

Ειδικά στην Wall Street, είναι ημέρα τετραπλής εκπνοής και μετακύλησης θέσεων, που αφορά τριμηνιαίες τακτοποιήσεις σε τέσσερα συμβόλαια μετοχικών futures και options.

Ο βασικός δείκτης στην Σαγκάη έκλεισε με πτώση 3,2%, ο δείκτης BUX στην Ουγγαρία 1%, ενώ ο ρωσικός Micex 0,3%.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,3%, ο DAX 0,4%, ενώ ο CAC 0,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v