Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δολάριο στηρίζει υψηλότερα την Wall Street

Η πτώση του δολαρίου, η ανάκαμψη  των εμπορευμάτων και οι προοπτικές διατήρησης αμετάβλητης στρατηγικής από την Fed, ωθούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στην Wall. Κέρδη και στις ευρωαγορές.

Η αισιοδοξία για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, η πτώση του δολαρίου αλλά και οι προοπτικές διατήρησης αμετάβλητης πιστωτικής πολιτικής από την Fed, ωθούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύται 0,23% στις 9.801 μονάδες, ο S&P 0,5% στις 1.069 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,26% στις 2.143 μονάδες.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε περαιτέρω και το ευρώ ανήλθε ενδοσυνεδριακά πάνω από το 1,48 δολάρια για πρώτη φορά φέτος.

Το δολάριο τείνει το τελευταίο διάστημα να υποχωρεί όταν ακούγονται καλές ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία, καθώς τα χαμηλά αμερικανικά επιτόκια καθιστούν το νόμισμα ελκυστικό για δανεισμό και πάλι.

Οι επενδυτές περιμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει αύριο, με την ολοκλήρωση της τακτικής συνεδρίασης καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής, αμετάβλητο το κόστος δανεισμού και θα αφήσει να εννοηθεί ότι «δεν βιάζεται» να αποσύρει τα μέτρα παροχής ρευστότητας.

Από το μέτωπο των στατιστικών μεγεθών ο δείκτης τιμών κατοικιών Ιουλίου αυξήθηκε λιγότερο απ'όσο αναμενόταν, μόλις 0,3%, με αποτέλεσμα να περιοριστούν τα κέρδη των βασικών δεικτών μετά την ανακοίνωση.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, σημαντικά κέρδη αποκομίζει οι μετοχές εμπορευμάτων, ενέργειας και μετάλλων, αντιδρώντας στην πτώση του δολαρίου.

Κέρδη 5% αποκομίζει η μετοχή της Carnival μετά την αναβάθμιση του τίτλου από την Merrill Lynch.

Η ConAgra Foods ενισχύεται 4,3% κατόπιν αποτελεσμάτων α΄τριμήνου που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η AMR, στον αντίποδα, η μητρική της American Airlines εμφανίζει πτώση 4,65% μετά την ανακοίνωση ότι θα πωλήσει 30 εκατ. μετοχές και 250 εκατ. δολ. σε μετατρέψιμους τίτλους.

Η Lowe's εμφανίζει πτώση 2,5% κατόπιν ανακοίνωσης επιφυλακτικής πρόβλεψης εσόδων.

Κέρδη 0,87% αποκομίζει ο FTSE στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, 1,2% ο DAX, και 0,76% ο CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v