Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα Wall ενόψει Fed και G20

Μικτή εικόνα επικρατεί η Wall στο ξεκίνημα μιας κρίσιμης εβδομάδας, που περιλαμβάνει τόσο την συνεδρίαση της Fed όσο και την σύνοδο κορυφής της G20. Στήριξη από "καταναλωτικές" μετοχές.

Υποχωρεί το αμερικανικό χρηματιστήριο, με επιφυλακτικές διαθέσεις μετά την κατάκτηση των υψηλών 11 μηνών και ενώ αναμένονται οι κρίσιμες συνεδριάσεις τόσο της Fed όσο και της G20, για τον καθορισμό μιας πιθανής νέας στρατηγικής στην παγκόσμια οικονομία, καθώς εκτονώνεται η κρίση.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει πτώση 0,33% στις 9.787 μονάδες, ο S&P 0,33% στις 1.064 μονάδες, ενώ ο Nasdaq μετά το πτωτικό πρώτο δίωρο των συναλλαγών, στρέφεται θετικά χάρη στα κέρδη εταιριών υγείας και ευρείας κατανάλωσης προϊόντων και ενισχύεται 0,35% στις 2.137 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά και οι πιέσεις κλιμακώθηκαν μετά την στατιστική ανακοίνωση για τον σύνθετο οικονομικό δείκτη της αμερικανικής οικονομίας, που αυξήθηκε τον Αύγουστο αλλά λιγότερο απ'όσο αναμενόταν και λιγότερο από την περασμένη μέτρηση.

Ωστόσο η πτώση περιορίστηκε στην συνέχεια, χάρη στις συνεχιζόμενες ενδείξεις βελτίωσης της οικονομικής δραστηριότητας, που προσφέρουν στήριξη σε κλάδους καταναλωτικών προϊόντων.

Στήριξη προσφέρει στην Wall Street και η είδηση της εξαγοράς της Perot Systems (+65,77%) από την Dell (-4%).

Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 πλουσιότερων κρατών στον πλανήτη πραγματοποιούν σύνοδο κορυφής Πέμπτη και Παρασκευή στο Πίτσμπουργκ, με τα κρίσιμα ζητήματα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα στην ατζέντα των συνομιλιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δήλωσε ότι θα πιέσει τους ηγέτες να αναδιαμορφώσουν την παγκόσμια οικονομία.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική κεντρική τράπεζα ολοκληρώνει την τακτική συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου την Τετάρτη και προβλέπεται να κρατήσει το βασικό επιτόκιο αμετάβλητο στο 0,25% και ενδεχομένως να δώσει ενδείξεις για την χρονική στιγμή ανάκλησης των προγραμμάτων ρευστότητας.

Πιέσεις επικρατούν σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, αν και στην Ασία οι όγκοι των συναλλαγών ήταν περιορισμένοι εξαιτίας αργιών σε Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ινδία.

Η πτώση είναι αισθητή στις ευρωαγορές, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 1,01%, τον DAX 1,3%, ενώ τον CAC 0,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v