Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στη Wall με FED στο επίκεντρο

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης πέριξ του χθεσινού κλεισίματος κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τη FΕD στο επίκεντρο. Πιέσεις στις πετρελαικές. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης πέριξ του χθεσινού κλεισίματος κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύται 0,1% στις 9.839 μονάδες, ο S&P 0,08% στις 1.072 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,22% στις 2.150 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Federal Reserve που ολοκληρώνει σήμερα την τακτική συνεδρίαση για τα επιτόκια.

Οι αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι η Fed θα κρατήσει σταθερό στο 0,25% το βασικό επιτόκιο fed funds και δεν θα σηματοδοτήσει ανάκληση της διευκολυντικής πιστωτικής πολιτικής σύντομα.

Η εικόνα των κλαδικών δεικτών είναι μικτή, με τις μετοχές τηλεπικοινωνιών να ενισχύονται και τις μετοχές εμπορευμάτων να υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η μετοχή της General Mills ενισχύεται σχεδόν 5% μετά την ανακοίνωση αύξησης στα κέρδη του οικονομικού έτους 2010.

Η μετοχή της Exxon υποχωρεί 0,6%.

Η Prudential Financial υποχωρεί 1,6% κατόπιν υποβάθμισης του κλάδου ασφαλειών ζωής των ΗΠΑ από την Morgan Stanley.

Η US Airways υποχωρεί 10% κατόπιν ανακοίνωσης ότι πούλησε 26,3 εκατ. μετοχές στην Citigroup.

Η Ford Motor, στον αντίποδα, ενισχύεται 2,4%.

Νωρίτερα, στις ασιατικές και ευρωπαϊκές συναλλαγές κυριάρχησαν τα ανοδικά πρόσημα, και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ανήλθε ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα 12 μηνών.

Ο MSCI World έχει ανακάμψει 28% μέχρι στιγμής στο έτος και κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ανήλθε έ3ως τις 292,08 μονάδες, που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από πέρσι τον Οκτώβριο.

Θετική εικόνα επικράτησε στις ευρωαγορές στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά η υποτονικότητα στην Wall Street επέφερε σχεδόν αμετάβλητα κλεισίματα. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,06%, ο DAX με απώλειες 0,13%, ενώ ο CAC 0,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v