Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στη Wall λόγω ακινήτων

Η ξαφνική μείωση στις μεταπωλήσεις κατοικιών ανατρέπει την αρχική θετική εικόνα και ασεκεί έντονες πιέσεις σε Wall και ευρωαγορές. Το ενδιαφέρον παρμένει στραμμένο στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Πίτσμπουργκ.

Η ξαφνική μείωση στις μεταπωλήσεις κατοικιών ανέτρεψε την αρχική θετική εικόνα της Wall και ωθεί χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 9.710 μονάδες, ο S&P 0,81% στις 1.052 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,07% στις 2.108 μονάδες..

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με θετικά πρόσημα, μετά την ανακοίνωση μεγεθών που έδειξαν  περαιτέρω εκτόνωση των προβλημάτων στην αγορά εργασίας.

Οι αγορές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την σύνοδο κορυφής της Group of 20 στο Πίτσμπουργκ, που ενδεχομένως να προσφέρει ενδείξεις για την «στρατηγική εξόδου» των μεγάλων οικονομιών από τα μέτρα υπερ-χαλαρής πιστωτικής πολιτικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama και οι ομόλογοί του από την Ομάδα των 20 πλουσιοτέρων κρατών, συναντώνται σήμερα στο πλαίσιο τις διήμερης συνόδου, με κοινή πεποίθηση ότι η ανάκαμψη είναι πολύ υποτονική ακόμη, ώστε να ανατραπούν τα μέτρα στήριξης των οικονομιών.

Ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει «ράλι» 57% από τα χαμηλά στις αρχές Μαρτίου και ο συντελεστής Ρ/Ε του (τιμή προς προβλεπόμενα κέρδη των εταιριών που τον απαρτίζουν), διαμορφώνεται στο 20x, που είναι τα πιο ακριβά επίπεδα από το 2004, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν στις 530 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, από 551 χιλιάδες στην προηγούμενη μέτρηση. 

Οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών μειώθηκαν αναπάντεχα 2,7% στις 5,1 εκατομμύρια κατοικίες.

Μικτή εικόνα επικράτησε το πρωί στις ευρωαγορές, που εμφανίζουν τάσεις σταθεροποίησης μετά την κατάκτηση των υψηλότερων επιπέδων 12 μηνών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,83%, ο DAX 1,25%, ενώ ο CAC 1,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v