Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στην Wall Street από τις βιομηχανίες

Η απογοητευτική εικόνα για τα αμερικανικά εργοστάσια και οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο ωθούν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών. Στην G20 τα βλέμματα.

Η απογοητευτική εικόνα για τα αμερικανικά εργοστάσια και οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο ωθούν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,45% στις 9.666 μονάδες, ο S&P 0,64% στις 1.044 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,86% στις 2.090 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει 1,6% αυτή την εβδομάδα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη αρχίζουν να αποτραβούν την άπλετη ρευστότητα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο δείκτης παραγγελιών διαρκών αγαθών υποχώρησε 2,4%, ενώ οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν με το αναιμικό ποσοστό 0,7%. Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον μήνα Σεπτέμβριο σημείωσε αισθητή αύξηση.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Πίτσμπουργκ, όπου οι ηγέτες του πλανήτη επιχειρούν να συμφωνήσουν συντονισμένες μεθόδους επιβολής «στρατηγικών εξόδου» από την υπερ-χαλαρή πιστωτική πολιτική.

Αρνητική ήταν η επίδραση των δηλώσεων μέλους του Δ.Σ. της Fed ότι οι αυξήσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να είναι "αιφνιδιαστικές".

Σημαντικές είναι οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, μετά την απογοητευτική πρόβλεψη πωλήσεων της Research In Motion.

Η Sara Lee κερδίζει 6,36% μετά την ανακοίνωση ότι θα πωλήσει τον διεθνή βραχίονα body care στην Unilever.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος καθώς το πετρέλαιο ανακάμπτει πάνω από τα 66 δολάρια ανά βαρέλι.

Η μετοχή της General Electric, της Intel και της Citigroup υποχωρούν 1% και πλέον εξαιτίας της μείωσης 2,4% στις παραγγελίες προς τα μεγάλα αμερικανικά εργοστάσια.

Η μετοχή της Hewlett-Packard διολισθαίνει 1,3% μετά την δήλωση του επικεφαλής ότοι προβλέπει «επιφυλακτική αύξηση» πωλήσεων το 2010.

Μικτή εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να κλείνει τελικώς άνοδο 0,06%, τον DAX 0,42% χαμηλότερα, ενώ τον CAC με απώλειες 0,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v