Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρικές συμφωνίες ωθούν την Wall Street

Οι απτές ενδείξεις επιχειρηματικής αισιοδοξίας με την ανακοίνωση αρκετών «δυνατών» deals, ωθούν σε εύρωστα κέρδη άνω του 1,5% τη Wall Street. "Έκρηξη" κοντά 3% για τον DAX στην Ευρώπη.

Οι απτές ενδείξεις επιχειρηματικής αισιοδοξίας με την ανακοίνωση αρκετών «δυνατών» deals, ωθούν σε εύρωστα κέρδη τους βασικούς δείκτες της Wall Street και των ευρωαγορών, μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Η ανάκαμψη στις εξαγορές και συγχωνεύσεις θεωρείται ιδιαίτερα ευοίωνο στοιχείο, καθώς υποδεικνύει ότι οι επιχειρηματίες είναι αισιόδοξοι για την οικονομία και διακρίνουν «αξία» στην αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,48% στις 9.807 μονάδες, ο S&P 1,8% στις 1.063 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 2,18% στις 2.136 μονάδες.

Η κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, υπερκάλυψε την γενικότερη επιφύλαξη που δημιουργούν οι συγκριτικά υψηλές αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια, μετά την εύρωστη αντίδραση από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Περιλαμβανομένων των σημερινών κερδών, ο δείκτης Dow Jones έχει ανακάμψει σχεδόν 16% μέχρι στιγμής στο τρίμηνο.

Στις επόμενες συνεδριάσεις προβλέπεται να επικρατήσουν χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και αυξημένη μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές θα προχωρούν σε τακτοποιήσεις χαρτοφυλακίων ενόψει της εκπνοής του τριμήνου.

Στις επιχειρηματικές συμφωνίες της ημέρας, η Xerox (-8,8%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Affiliated Computer Services (+14%) προς 6,4 δισ. δολάρια.

Η Abbott Laboratories (+3,1) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την φαρμακευτική μονάδα της Solvay προς 6,6 δισ. δολ.

Επιπλέον, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε εξαγορά μεριδίου στην ολλανδική βιοτεχνολογική εταιρία Crucell.

Στο τρίτο φαρμακευτικό deals, η Covidien (+2,35%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Aspect Medical Systems (+55,93%) προς 210 εκατ. δολάρια.

Κέρδη 1,9% αποκομίζει η μετοχή της Apple μετά την ανακοίνωση ότι η China Unicom θα αναλάβει την διάθεση του iPhone στην κινεζική αγορά από τον Οκτώβριο.

Η κινητικότητα στον χώρο των εξαγορών προσέφερε στήριξη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και η άνοδος δυνάμωσε μετά το θετικό άνοιγμα της Wall, με τον δείκτη FTSE να κλείνει 1,64% υψηλότερα, τον DAX 2,78%, ενώ τον CAC 2,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v