Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals δίνουν ώθηση στη Wall Street

Τα μεγάλα deals της ημέρας, από την Xerox και τρεις βιομηχανίες φαρμάκων, προσφέρουν δυναμική ώθηση στις αγορές, με κέρδη άνω του 1% στη Wall και άνω του 2% για τον DΑΧ στην Φρανκφούρτη.

Τα μεγάλα deals της ημέρας προσφέρουν δυναμική ώθηση στους βασικούς δείκτες της Wall Street και των ευρωαγορών, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο του τρίτου τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,23% στις 9.784 μονάδες, ο S&P 1,4% στις 1.059 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,67% στις 2.125 μονάδες.

Η δραστηριότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, υπερκαλύπτει τις γενικότερες επιφυλάξεις που δημιουργούν οι συγκριτικά υψηλές αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια, μετά την εύρωστη αντίδραση από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Απογοήτευση προκάλεσε επίσης η αδυναμία των ηγετών της G20 να θέσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μεταρρυθμίσεων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στις επόμενες συνεδριάσεις προβλέπεται να επικρατήσει αρκετή μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές θα προχωρούν σε τακτοποιήσεις χαρτοφυλακίων ενόψει της εκπνοής του τριμήνου.

Στις επιχειρηματικές συμφωνίες της ημέρας, η Xerox (-8,8%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Affiliated Computer Services (+27%) προς 6,4 δισ. δολάρια.

Η Abbott Laboratories (+1,5) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την φαρμακευτική μονάδα της Solvay προς 6,6 δισ. δολ.

Επιπλέον, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε εξαγορά μεριδίου στην ολλανδική βιοτεχνολογική εταιρία Crucell.

Στο τρίτο φαρμακευτικό deals, η Covidien (+2,35%) ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Aspect Medical Systems (+55,93%) προς 210 εκατ. δολάρια.

Η κινητικότητα στον χώρο των εξαγορών προσφέρει στήριξη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και η άνοδος επιτείνεται μετά το θετικό άνοιγμα της Wall, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 1,4%, τον DAX 2,19%, ενώ τον CAC 1,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v