Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall λόγω καταναλωτικού κλίματος

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα εύρωστα χθεσινά κέρδη, καθώς η δυσάρεστη έκπληξη από την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος επισκίασε την αύξηση στις αξίες ακινήτων. Ελαφρώς πτωτικό κλείσιμο ευρωαγορών. 

 Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα εύρωστα χθεσινά κέρδη, καθώς η δυσάρεστη έκπληξη από την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος επισκίασε την αύξηση στις αξίες ακινήτων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 9,808 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.063 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,16% στις 2.134 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες απώλεσαν τα αρχικά κέρδη τους, όταν ανακοινώθηκε αναπάντεχη πτώση στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board. Η μετοχή της AT&T υποχώρησε 1,2% μετά την ανακοίνωση.

Η αύξηση στις τιμές κατοικιών επί τρίτο συνεχόμενο μήνα προσέφερε στήριξη σε επιχειρήσεις του κλάδου κατασκευών και οικιακού εξοπλισμού, με την Lennar και την KB Home να αποκομίζουν κε΄ρδη 2,5% και πλέον.

Η μετοχή της Polo Ralph Lauren κερδίζει 5,4% κατόπιν αναβάθμισης από την Goldman Sachs.

Η μετοχή της εταιρίας ασφάλισης ομολόγων MBIA υποχωρεί 8% και πλέον κατόπιν υποβάθμισής της από την Standard & Poor's.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η Walgreen ανακοίνωσε μείωση 2% στα κέρδη του οικονομικού δ΄τριμήνου, ενώ στην συνέχεια ανακοινώνουν η Nike, η Micron Technology και η Jabil Circuit.

Η Wall Street ολοκλήρωσε με ράλι τιμών την συνεδρίαση της Δευτέρας, στον απόηχο των πολλών και μεγάλων επιχειρηματικών deals, στις οποίες ενεπλάκησαν μεταξύ άλλων η Xerox και η Abbott Laboratories. Αναλυτές τονίζουν ότι στις μεγάλες διακυμάνσεις της Δευτέρας, συνέβαλε η αργία για τον εβραϊκό πληθυσμό Yom Kippur.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ακολούθησαν το προηγούμενο ράλι της Wall Street και ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο απεκόμισε κέρδη 0,9%.

Με πτώση ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με ήπιες απώλειες 0,12%, ο DAX 0,4% χαμηλότερα, ενώ ο CAC 0,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v