Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βαρίδι" για τη Wall η μεταποίηση

Ήπιες πιέσεις δέχεται η Wall Street με τους δείκτες να καταγράφουν πτώση άνω του 1% μετά τα απογοητευτικά στοιχεία του μεταποιητικού κλάδου το Σεπτέμβριο. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, η οποία "αφομοιώνει" τα νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την αγορά εργασίας και το ΑΕΠ καθώς και τα σαφώς αρνητικά στοιχεία του μεταποιητικού κλάδου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο ρυθμός συρρίκνωσης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας διαμορφωθηκε στο -0,7% στο β' τρίμηνο, μέτρηση η οποία είναι καλύτερη τόσο της αρχικής (στο -1%) όσο και των προβλέψεων (στο -1,2%).

Τη μέτρηση του ΑΕΠ συνοδεύουν θετικές αναθεωρήσεις για καταναλωτικές δαπάνες (στο -0,9% από προηγούμενη μέτρηση -1%), τις εξαγωγές και τις εισαγωγές των ΗΠΑ.

Επιπλέον, στις 46,1 μονάδες διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός δείκτης Chicagο PMI το Σεπτέμβριο από 50 μονάδες τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα, το Σεπτέμβριο χάθηκαν 254.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου ADP. Η μέτρηση είναι υψηλότερη των εκτιμήσεων για μείωση των θέσεων εργασίας κατά 210.000 ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στην επίσημη ανακοίνωση της Παρασκευής για τις νέες θέσεις εργασίας Σεπτεμβρίου. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,29% στις 9,616 μονάδες, ο S&P 1,26% στις 1.047 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,31% στις 2.096 μονάδες.  

Σημειώνεται ότι από το χαμηλό της 9ης Μαρτίου, ο Dow κερδίζει 49%, ο S&P 57%  και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 63% από το χαμηλό 6 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v