Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και ISM στηρίζουν την Wall Street

Κέρδη αποκομίζει η Wall με σημαντική στήριξη από τις τράπεζες, κατόπιν αναβάθμισης του κλάδου, και από την πολύ καλή επίδοση του δείκτη υπηρεσιών ISM. Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χάρη στις θετικές ειδήσεις από τον κρίσιμο δείκτη υπηρεσιών ISM και την αισθητή ανάκαμψη στις τράπεζες, μετά την αναβάθμιση του κλάδου από την Goldman Sachs.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,48% στις 9.533 μονάδες, ο S&P 0,81% στις 1.033 μονάδες, ο Nasdaq 0,66% στις 2.061 μονάδες.

Σημαντική ώθηση προσφέρει και η ανακοίνωση του δείκτη ISM υπηρεσιών, που διαμορφώθηκε στο 50,9 τον Σεπτέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα από Οκτώβριο 2007.

Νωρίτερα, στην ευρωζώνη, ο αντίστοιχος δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών επέστρεψε σε πορείας ανάπτυξης για πρώτη φορά σε 16 μήνες τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης ΡΜΙ της Βρετανίας ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Οι ευνοϊκές εξελίξεις ακολουθούν μια έντονα διορθωτική εβδομάδα για τα διεθνή χρηματιστήρια, κατά την οποία ανακοινώθηκαν επί το πλείστον δυσοίωνες στατιστικές ανακοινώσεις.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τις μεγάλες επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης. Οι ανακοινώσεις ξεκινούν την Τετάρτη το βράδυ, ώρας Ελλάδας, με το γ’ τρίμηνο της Alcoa.

Κέρδη 3,7% αποκομίζει η Wells Fargo κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης της Goldman Sachs για τον κλάδο και την μετοχή.

Η επίσης αναβαθμισμένη Comerica κερδίζει 1,45%, η Capital One Financial 4,79%, η J.P. Morgan Chase 1,84% ενώ η Bank of America 2,08%.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την συμφωνία της Telenor και της Altimo να συγχωνεύσουν τις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας με την ρωσική VimpelCom, να προσφέρει στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος «μια αναπνοή» κάτω από τις 5.000 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,07%, ενώ ο CAC 0,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v