Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κύμα" ρευστοποιήσεων στη Wall Street

Συνεχίζονται οι πιέσεις στη Wall Street με τους δείκτες να καταγράφουν απώλειες άνω του 1,5% μετά τα δυσμενή στοιχεία στον κλάδο μεταποίησης και αγορά εργασίας. Πτώση στις ευρωαγορές.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στη Wall Street με τους δείκτες να καταγράφουν απώλειες άνω του 1,5% μετά τα δυσμενή στοιχεία στον κλάδο μεταποίησης και αγορά εργασίας. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Με κύμα ρευστοποιήσεων ξεκινά το τρίμηνο για τη Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία του μεταποιητικού δείκτη ISM και την απροσδόκητη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά στις 52,6 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης μεταποίησης ISM Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, από 52,9 τον προηγούμενο μήνα ενώ οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα ανήλθαν στις 551.000 από 534.000.

Τα παραπάνω δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία επανέφεραν την ανησυχία στους επενδυτές για τις εξελίξεις στην “πραγματική” οικονομία.

Παράλληλα στην κατάθεση του στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Κογκρέσου, ο πρόεδρος της FED, B. Bernanke ουσιαστικά στήριξε τις ρυθμιστικές προτάσεις του πρόεδρου Obama για το χρηματοπιστωτικό συστήματος στις ΗΠΑ ενώ επισήμανε και την αναγκαιότητα μιας εποπτικής αρχής που θα προστατεύει τους καταναλωτές από τις αυθαιρεσίες των τραπεζών.

Επιπλέον αρνητικά αντέδρασαν οι επενδυτές στο deal ύψους 3 δισ. δολ. της Cisco Systems με την νορβηγική Tandberg, με τον τίτλο να υποχωρεί 3%.

Πτωτικά κινείται και ο τίτλος της Comcast μετά την διάψευση δημοσιεύματος περί εξαγοράς μεριδίου στην NBC Universal από την General Electric.

Στη Wall, o δείκτης Dow υποχωρεί 1,69% στις 9.547 μονάδες, ο S&P με πτώση 2% στις 1035 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χαμηλότερα 2,5% στις 2.067 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 υποχώρησε 1,68% στις 5.047,81 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με απώλειες 2,13% στις 5.554,55 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 1,97% στις 3.720,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v