Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Alcoa αναπτερώνει την Wall Street

Τα ανέλπιστα κέρδη της Alcoa στηρίζουν την Wall, καθώς ενισχύουν τις ελπίδες ότι τα εταιρικά αποτελέσματα θα αποδειχθούν καλύτερα των εκτιμήσεων και στο γ΄ τρίμηνο. Ανοδος ευρωαγορών με σταθερά επιτόκια ΕΚΤ-ΒοΕ.

Η ανέλπιστη κερδοφορία της Alcoa ωθεί υψηλότερα τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ενισχύει τις ελπίδες ότι τα εταιρικά αποτελέσματα γ΄τριμήνου, θα αποδειχθούν και πάλι καλύτερα των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,65% στις 9.788 μονάδες, ο S&P 0,56% στις 1.063 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,71% στις 2.125 μονάδες.

Ο αμερικανικός κολοσσός του αλουμινίου Alcoa (+5%) , που «άνοιξε το χορό» των ανακοινώσεων γ΄τριμήνου αργά χθες στις ΗΠΑ, αναμενόταν να εμφανίσει ζημίες, αλλά ανακοίνωσε αναπάντεχη κερδοφορία.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της PepsiCo (+0,9%) , αποδείχθηκαν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η άνοδος συνεχίζεται στον τραπεζικό κλάδο, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι η JPMorgan (+0,7%) και η Goldman Sachs (+0,7%) θα ανακοινώσουν καλυτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κρατήσει σταθερό το επιτόκιο του ευρώ στο 1% και της Τράπεζας της Αγγλίας σταθερό στο 0,5% το επιτόκιο της στερλίνας, προσφέρει επιπλέον στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,66%, ο DAX 1,25%, ενώ ο CAC ενισχύεται 1,21%.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 0,8% κι έχει ανακάμψει 27% στο 2009, ενώ ο MSCI Ασίας Ειρηνικού διαμορφώνεται σε υψηλά έτους και έχει ανακάμψει 65% στο 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v