Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κοκτέιλ" θετικών ειδήσεων στηρίζει την Wall

Καλές στατιστικές και εταιρικές ειδήσεις, καθώς και τα κέρδη των μετοχών εμπορευμάτων, με τον χρυσό σε νέο ιστορικό ρεκόρ, στηρίζουν την Wall Street σε κέρδη 1% και πλέον. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι καλές ειδήσεις από το στατιστικό μέτωπο, το ευοίωνο ξεκίνημα στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου και τα εύρωστα κέρδη των κλάδων εμπορευμάτων μετά την αναρρίχηση του χρυσού σε νέα επίπεδα ρεκόρ και του πετρελαίου πάνω από τα 70 δολάρια, συνδυάζονται θετικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο, στηρίζοντας την Wall Street σε κέρδη 1% και πλέον.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,07% στις 9.829 μονάδες, ο S&P 1,16% στις 1.069 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,26% στις 2.136 μονάδες.

Ο αμερικανικός κολοσσός του αλουμινίου Alcoa (+5%) , που «άνοιξε το χορό» των ανακοινώσεων γ΄τριμήνου αργά χθες στις ΗΠΑ, αναμενόταν να εμφανίσει ζημίες, αλλά ανακοίνωσε αναπάντεχη κερδοφορία.

Επιπλέον, η PepsiCo (+1%), ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας.

Η μετοχή της Marriott International αντιδρά με πτώση 0,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης ζημία.

Η άνοδος συνεχίζεται στον τραπεζικό κλάδο, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι η JPMorgan (+0,7%) και η Goldman Sachs (+0,7%) θα ανακοινώσουν καλυτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε αισθητή μείωση στις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας. Σημαντική στήριξη προσφέρει και ο κλάδος λιανικού εμπορίου, που ανακοίνωσε αύξηση στις μηνιαίες πωλήσεις για πρώτη φορά από πέρσι τον Αύγουστο. Η Macy's κερδίζει 1%.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κρατήσει σταθερό το επιτόκιο του ευρώ στο 1% και της Τράπεζας της Αγγλίας σταθερό στο 0,5% το επιτόκιο της στερλίνας, προσέφερε επιπλέον στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. .

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,9%, ο DAX με άνοδο 1,34%, ενώ ο CAC με κέρδη 1,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v