Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alcoa- επιδόματα συντήρησαν την άνοδο στη Wall

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Alcoa σε συνδυασμό με την μείωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες στη Wall Street. Κέρδη σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Alcoa σε συνδυασμό με την μείωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες στη Wall Street.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Alcoas στο γ΄ τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη έναντι ζημιών.

Όπως σημειώνει ο οικονομικός αναλυτής της Ruggie Wealth Management, Tom Hepner, “η αγορά κινείται ανοδικά καθώς αναμένει καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα”. Ωστόσο, τονίζει ο αναλυτής « δεν είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες. Φοβάμαι ότι η αγορά προηγείται για άλλη μια φορά της πραγματικής ισχύς της ανάκαμψης στην πραγματική οικονομία».

Επιπλέον το αποδυναμωμένο δολάριο, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και το νέο ιστορικό υψηλό για την τιμή του χρυσού ώθησε υψηλότερα στη Wall τις μετοχές πολυεθνικών εταιριών όπως της 3Μ (+1,9%), της General Electric και της Johnson & Johnson.

Η ισχυρή άνοδος 3,05% της τιμής του πετρελαίου στα 71,53 δολάρια το βαρέλι ενίσχυσε τις τιμές των ενεργειακών τίτλων και συγκεκριμένα της Chevron 1,6% και της Exxon Mobil 0,7%.

Σημειώνεται ωστόσο ότι στα εταιρικά αποτελέσματα των εταιριών γ’ τριμήνου που διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P 500 αναμένεται -στο σύνολό τους -να ανακοινώσουν πτώση κερδοφορίας κοντά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Υπενθυμίζεται πως μόλις στο προηγούμενο τρίμηνο το 70% των εταιριών που διαπραγματεύονται στη Wall ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζεται ότι ελάχιστες παρουσίασαν αύξηση στην κερδοφορία τους. Με άλλα λόγια ο πήχης για τα εκτιμώμενα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, υποστηρίζει μερίδα αναλυτών.

Θετική πνοή στη Wall και από τη σημαντική μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Το δικαίωμα της ενισχύθηκε 1,5% στα 26,15 δολάρια, και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 3% στα 7,37 δολάρια. Κέρδη 1,5% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,92 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,63% στις 9.786,87 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,75% στις 1065,48 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,64% στις 2.123,93 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,9% στις 5.154,64 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1,34% στις 5.716 μονάδες, ενώ ο CAC 40 με κέρδη 1,34% στις 3.806 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v