Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα στη Wall με τραπεζικές πιέσεις

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στη Wall μετά τα υψηλά 2009 της προηγούμενης συνεδρίασης, με σημαντικές πιέσεις στις τράπεζες, μετά την υποβάθμιση της Goldman από την M. Whtiney. Πτώση ευρωαγορών.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τα υψηλά 2009 της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς κλιμακώνεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,52% στις 9.834 μονάδες, ο S&P 0,66% στις 1.069 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,24% στις 2.134 μονάδες.

Η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 1,57% μετά την υποβάθμισή της από την αναλύτρια Meredith Whitney. Η «γκουρού» M.Whitney υποβάθμισε την Goldman Sachs σε «ουδέτερη» (ήταν η μόνη μετοχή με σύσταση «αγοράς» από την αναλύτρια) και δήλωσε ότι είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξη για τις τραπεζικές μετοχές.

Η ικανοποιητική κερδοφορία της Johnson & Johnson (-2,2%) συνδυάστηκε με απογοητευτικές πωλήσεις και εμπνέει πτωτικές αντιδράσεις. Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώνει αποτελέσματα η Intel (+0,74%).

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε την χθεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 2009.

Η American International Group (+0,72) συνέχισε το πρόγραμμα πώλησης ενεργητικών και διέθεσε τον βραχίονα της Ταϊβάν προς 2,2 δισ. δολ. στην Primus Financial του Χονγκ Κονγκ.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε το πρωί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά μετά το πτωτικό άνοιγμα της Wall οι πιέσεις επιτείνονται και δείκτης FTSE υποχωρεί 0,64%, ο DAX 1,19%, ενώ ο CAC 1,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v