Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall

Οι τεχνολογικές μετοχές «οδηγούν» την άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σε μια κατά τ΄άλλα επιφυλακτική συνεδρίαση, μετά τα πρόσφατα κέρδη αλλά και τις αυξανόμενες αναφορές σε αυξήσεις επιτοκίων.

Οι τεχνολογικές μετοχές «οδηγούν» την άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σε μια κατά τ΄άλλα επιφυλακτική συνεδρίαση, μετά τα πρόσφατα κέρδη αλλά και τις αυξανόμενες αναφορές σε αυξήσεις επιτοκίων.

Η International Business Machines αποκομίζει τα περισσότερα κέρδη στον Dow, μετά την αναβάθμιση της εταιρίας από την Barclays, ενώ η Google κερδίζει 1% χάρη στην αναβάθμιση της μετοχής της από την Credit Suisse.

Η Intel ενισχύεται 1% και η Texas Instruments 2,6%.

Οι τεχνολογικές μετοχές αποτελούν από τους κλάδους με σημαντική βαρύτητα στο ράλι, αλλά πάντως τα αποτελέσματα γ΄τριμήνου της Intel που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, θα δώσουν σημαντικές ενδείξεις για την πραγματική κατάσταση του κλάδου, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 9.819 μονάδες, ο S&P 0,1% στις 1.066 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,37% στις 2.131 μονάδες.

Μέχρι στιγμής, ο S&P 500 αποκομίζει κέρδη 4,3% αυτή την εβδομάδα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο εμφάνισε χθες εύρωστα κέρδη, όταν η Alcoa ανακοίνωσε ανέλπιστη κερδοφορία στο γ’ τρίμηνο και οι μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου κατέθεσαν καλύτερες πωλήσεις απ’όσο αναμενόταν.

Αυτά τα στοιχεία δημιούργησαν ελπίδες ότι η περίοδος ανακοίνωσης κερδών γ΄τριμήνου πιθανόν να εκτυλιχθεί ικανοποιητικά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση συρρίκνωσης του εμπορικού ελλείμματος τον Αύγουστο βελτίωσε περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα. Ο Β. Bernanke, διοικητής της Federal Reserve, δήλωσε ότι θα αυξηθούν τα επιτόκια, όταν ισχυροποιηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών, ενώ ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,14%, ο DAX υποχώρησε 0,08%, ενώ ο CAC 0,19%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst 300 υποχώρησε 0,4% με άνοδο 3,5% στην εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v