Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κέρδη στη Wall Street με ελπίδες για το Q3

Με νέα κέρδη ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street, όπως και οι ευρωαγορές, μετά την ανέλπιστη κερδοφορία της Philips Electronics, που τροφοδοτεί τις ελπίδες των επενδυτών για θετικό Q3 σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Περαιτέρω κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς και οι ευρωαγορές, μετά την ανέλπιστη κερδοφορία της Philips Electronics, που τροφοδοτεί τις ελπίδες των επενδυτών για θετική περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 9.886 μονάδες, ο S&P 0,33% στις 1.075 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,36% στις 2.146 μονάδες. Ο S&P απεκόμισε κέρδη 4,5% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας την Παρασκευή σε υψηλά έτους.

Η ευρωπαϊκή Philips ανακοίνωσε κέρδη στο α΄τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ζημία και η μετοχή της εκτινάσσεται στο Αμστερνταμ 6,7%.

Η αμερικανική GE αντιδρά με άνοδο 1,4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση της Philips.

Η κερδοφορία του ευρωπαϊκού κολοσσού ακολουθεί την ευοίωνη έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων Q3, από την αμερικανική Alcoa, η οποία επίσης απόλαυσε κέρδη ενώ οι αναλυτές περίμεναν ζημία. 

Οι τράπεζες JPmorgan, Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America περιλαμβάνονται στις μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1%, ο DAX 1,38%, ενώ ο CAC 1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v