Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορεύματα και τρίμηνα στηρίζουν τη Wall

Τα κέρδη των εμπορευμάτων, η διαφαινόμενη αναθέρμανση στις δημόσιες εγγραφές και αρκετή αισιοδοξία για το Q3 των επιχειρήσεων, ωθούν την Wall Street ακόμη υψηλότερα, μετά το 5x5 της περασμένης εβδομάδας.

Περαιτέρω κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την αισθητή άνοδο της περασμένης εβδομάδας. Η σημαντική άνοδος των κλάδων εμπορευμάτων, οι ελπίδες για αναθέρμανση στις δημόσιες εγγραφές και αισιοδοξία για το Q3 των επιχειρήσεων, βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα και τονώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,47% στις 9.910 μονάδες, ο S&P 0,65% στις 1.078 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,46% στις 2.149 μονάδες. Ο S&P απεκόμισε κέρδη 4,5% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας την Παρασκευή σε υψηλά έτους.

Ο S&P 500 κατόρθωσε να κλείσει θετικά σε όλες τις συνεδριάσεις της εβδομάδας, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στο κατά πόσον ο S&P 500 θα κατορθώσει να διαρρήξει τα ανοδικά επίπεδα αντίστασης των 1.070 – 1.080 μονάδων, μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες.

Η Blackstone Group κερδίζει 6,5% μετά την είδηση ότι σκοπεύει να εισάγει στο χρηματιστήριο έως οκτώ από τις επιχειρήσεις που ελέγχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Η περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου λειτουργεί ευεργετικά στις τιμές των εμπορευμάτων και ωθεί το πετρέλαιο πάνω από τα 73 δολάρια ανά βαρέλι, με αποτέλεσμα να ωθεί σε σημαντική άνοδο τις μετοχές εμπορευμάτων, ενέργειας, μετάλλων.

Οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τροφοδοτούν τις ελπίδες των επενδυτών για θετική περίοδο Q3 σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Οι τράπεζες JPmorgan, Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America περιλαμβάνονται στις μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Η ευρωπαϊκή Philips ανακοίνωσε κέρδη στο α΄τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ζημία και η μετοχή της εκτινάχθηκε στο Αμστερνταμ 6,7%. Η αμερικανική GE ακολούθησε με κέρδη την ανακοίνωση της Philips.

Η κερδοφορία του ευρωπαϊκού κολοσσού ακολουθεί την ευοίωνη έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων Q3, από την αμερικανική Alcoa, η οποία επίσης απόλαυσε κέρδη ενώ οι αναλυτές περίμεναν ζημία.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,91%, ο DAX 1,91%, ενώ ο CAC 1,03% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v