Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φλερτάρει" τις 10.000 ο Dow μετά τη JP Morgan

Εκτίναξη τιμών καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια με το Dow Jones να προσεγγίζει τις 10.000 μονάδες, μετά την «καλή αρχή» της JP Morgan στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων μεγάλων τραπεζών. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Εκτίναξη τιμών καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, με τις ευρωαγορές να κλείνουν σε υψηλά έτους και πλέον και τον Dow Jones να προσεγγίζει τις 10.000 μονάδες, μετά την «καλή αρχή» της JPMorgan Chase στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων μεγάλων τραπεζών.

Πέρα από την ευχάριστη έκπληξη της JPMorgan (+2,6%), αρκετοί ακόμη διεθνείς κολοσσοί εκτός του τραπεζικού κλάδου, ανακοίνωσαν σήμερα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ΄τριμήνου, ωθώντας υψηλότερα μια ευρεία σειρά κλαδικών δεικτών.

Μεταξύ αυτών η Intel, η ASML Holdings και η BASF.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,12% στις 9.981 μονάδες, ο S&P 1,21% στις 1.086 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,08% στις 2.163 μονάδες.

Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE διολισθαίνει 2%, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2008, πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Οι χρηματιστηριακές συνεδριάσεις ξεκίνησαν θετικά από νωρίς, όταν η Κίνα ανακοίνωσε συγκράτηση της μείωσης των εξαγωγών της.

Τα στατιστικά μεγέθη από την Αμερική δεν «χάλασαν» το καλό κλίμα, καθώς ανακοινώθηκε μείωση στις λιανικές πωλησεις Σεπτεμβρίου, που όμως ήταν μικρότερη της αναμενόμενης και αποδόθηκε κυρίως στην μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων, μετά την λήξη του προγράμματος απόσυρσης.

Οι ευρωαγορές έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους και πλέον, με τον δείκτη FTSE να κλείνει με άνοδο 1,98%, τον DAX 2,45%, ενώ τον CAC 2,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v