Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi και Goldman ασκούν πιέσεις στην Wall Street

Το σημερινό κύμα αποτελεσμάτων, που περιλαμβάνει Citi, Goldman Sachs και Nokia, προκαλεί απογοητεύσεις και αποτρέπει την κατοχύρωση των 10.000 μονάδων που κατέκτησε χθες ενδοσυνεδριακά ο Dow Jones.

Ρευστοποιήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα σημερινά αποτελέσματα γ΄τριμήνου, μεταξύ των οποίων της Goldman Sachs και της Citigroup, προκαλούν απογοητεύσεις και αποτρέπουν την κατοχύρωση των 10.000 μονάδων που κατέκτησε χθες ο δείκτης Dow Jones.

Ο δείκτης των blue chips του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινείται αυτή την ώρα με απώλειες 0,35% στις 9.980 μονάδες, ο S&P 0,45% στις 1.087 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,52% στις 2.160 μονάδες.
 
Η μετοχή της Goldman υποχωρεί σχεδόν 2% καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν μεν τον μέσο όρο των προβλέψεων, αλλά δεν ικανοποίησαν τις φήμες για ακόμη καλυτερη κερδοφορία, φήμες που «ακούγονταν» στην αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της εύρωστης εμφάνισης της μετοχής του οίκου.

Η Citigroup, που ανακοίνωσε ζημίες 3,24 δισ. δολ., υποχωρεί 3,6%.

Η θετική εικόνα από τον τομέα των στατιστικών ανακοινώσεων, με την μεγάλη πτώση στα νέα επιδόματα ανεργίας και την εκτίναξη του βιομηχανικού δείκτη Οκτωβρίου, συγκρατούν τις διαθέσεις ρευστοποιήσεων των επενδυτών.

Οι τάσεις στις συναλλαγές ήταν επί το πλείστον ανοδικές για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί, στον απόηχο της κατάκτησης των 10.000 από τον Dow Jones στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Ωστόσο, ανακοινώθηκαν απογοητευτικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων της Nokia (-8,5%) που ανέτρεψαν τα θετικά πρόσημα. Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,5%, ο DAX 0,49%, ενώ ο CAC 0,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v