Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στη Wall–Πτώση τραπεζών

Υποχωρούν οι τράπεζες στην Wall, λόγω απογοήτευσης από Glodman και Citi αλλά τα κέρδη άλλων κλάδων όπως η ενέργεια, συντηρούν μικτά πρόσημα και ο Dow Jones «κρατάει» το απόγευμα τις 10.000 μονάδες.

Υποχωρεί ο χρηματοοικονομικός κλάδος στην Wall Street, καθώς τα αποτελέσματα γ΄τριμήνου της Goldman Sachs και της Citigroup δεν αντεπεξήλθαν στις μεγάλες προσδοκίες των αναλυτών και ασκεί πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ωστόσο, τα κέρδη άλλων τομέων και ειδικά των πετρελαϊκών επιχειρήσεων, συντηρούν μικτά πρόσημα και ο δείκτης Dow Jones «κρατάει» το απόγευμα τις 10.000 μονάδες, το ψυχολογικό «φράγμα» που κατέρριψε χθες για πρώτη φορά σε 12 μήνες.

Ο δείκτης των blue chips του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινείται αυτή την ώρα με απώλειες 0,35% στις 9.980 μονάδες, ο S&P 0,45% στις 1.087 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,52% στις 2.160 μονάδες.

Στήριξη προσφέρει ο κλάδος ενέργειας, μετά την πάνοδο του πετρελαίου κοντά στα 76 δολάρια ανά βαρέλι.

Η μετοχή της Goldman υποχωρεί 1,93% καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν μεν τον μέσο
όρο των προβλέψεων, αλλά δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες για ακόμη καλυτερη κερδοφορία.

Η Citigroup, που ανακοίνωσε ζημίες 3,24 δισ. δολ., υποχωρεί 4%.

Αρνητικά αντιδρά και η μετοχή της Charles Schwab (-4%) στην ανακοίνωση μείωσης των κερδών γ΄τριμήνου κατά το ένα τρίτο σε σχέση με πέρσι.

Η Capital One Financial διολισθαίνει 4,88% ενώ στον αντίποδα η CIT Group κερδίζει 8,49%.

Οι ευοίωνες ανακοινώσεις από τον τομέα των στατιστικών μεγεθών, με την μεγάλη πτώση στα νέα επιδόματα ανεργίας και την εκτίναξη του βιομηχανικού δείκτη Οκτωβρίου, συγκρατούν τις διαθέσεις ρευστοποιήσεων των επενδυτών.

Οι τάσεις στις συναλλαγές ήταν επί το πλείστον ανοδικές για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί, στον απόηχο της κατάκτησης των 10.000 μονάδων από τον Dow Jones στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Ωστόσο, ανακοινώθηκαν απογοητευτικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων της Nokia (-8,5%) που ανέτρεψαν τα θετικά πρόσημα. Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,41%, ο DAX 0,38%, ενώ ο CAC τερμάτισε με ανεπαίσθητη άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v